Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya
  • Linkedin IEFC
  • Instagram IEFC
  • Canal IEFC YouTube
  • Galeria de Flickr IEFC
  • Perfil Twitter
  • Pàgina IEFC Facebook

Institut > Relacions Institucionals

Relacions Institucionals

L'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya estableix convenis i acords de col·laboració amb altres entitats per assolir els seus objectius, i esdevenir una entitat de referència dins el món de la fotografia.

Universitat Politècnica de Catalunya

L'IEFC i la Universitat Politècnica de Catalunya signen un conveni de col·laboració

Té per finalitat l'intercanvi acadèmic i la difusió de les activitats vinculades al projecte d'investigació titulat Arquitectura, fotografia y ciudad: geolocalización y estudio comparativo del registro fotográfico de la arquitectura moderna.

Lima Photo 2017

Eduard Bertran, Director de l'IEFC, convidat a Lima Photo 2017, Feria Internacional de Galerías de Fotografía

Del 14 al 18 de setembre de 2017, a Lima (Perú), i per 8è any consecutiu, s'organitza Lima Photo, Feria Internacional de Galerías de Fotografía. En aquesta edició, Eduard Bertran hi participa fent revisions de portfolis i amb una conferència sobre l'Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC.

Saló de l'Ensenyament

L'IEFC participa en el Saló de l'Ensenyament 2017

Aquesta fira aplega, del 22 al 26 de març de 2017, una àmplia informació sobre els estudis que es poden cursar al nostre país. A l'estand de l'IEFC, s'hi pot trobar informació sobre els estudis de fotografia que oferim, i hom s'hi pot fer un retrat en el nostre plató fotogràfic amb photocall.

Foto: Valentina Figini

L'IEFC acull les deliberacions del Jurat dels Premis LUX 2016, organitzats per l'AFP

Per quart any consecutiu, l'IEFC acull les deliberacions del Jurat dels Premis Lux organitzats per l'Asociación de Fotógrafos Profesionales de España. Els Premis LUX suposen un patrimoni cultural molt important i a més potencien la innovació, l'aportació de noves idees o conceptes i la capacitat comunicativa de les obres fotogràfiques.

Universidade de Santiago de Compostela

La Universidade de Santiago de Compostela i l'IEFC signen un conveni de col·laboració per documentar més de 2500 fotografies de Galícia

El conveni estableix una col·laboració entre el Departament d'Història de l'Art de la Universidade de Santiago de Compostela i el Departament de Documentació i Investigació de l'IEFC per dur a terme el projecte La arquitectura y el urbanismo de Galicia en las colecciones del Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Jornades Antoni Varés d'Imatge i Recerca

14es Jornades Antoni Varés d'Imatge i Recerca

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge i l'Associació d'Arxivers–Gestors de Documents de Catalunya, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (entre altres entitats), organitzen les 14es Jornades Imatge i Recerca, que se celebren a Girona del 16 al 18 de novembre de 2016.

Saló del Cinema i les Sèries 2016

L'IEFC participa al Saló del Cinema i les Sèries 2016

L'IEFC participa el cap de setmana del 29, 30 i 31 de gener de 2016 en el Saló del Cinema i les Sèries que es celebra a La Farga de l''Hospitalet. L'IEFC hi col·labora muntant un photocall, on les persones que ho vulguin poden fer-s'hi un retrat, que posteriorment reben integrat en una simulació de portada de revista de cinema.

ModaFAD

L'IEFC esdevé soci col·laborador de ModaFAD

A partir del curs 2015-2016 l’IEFC es converteix en soci col·laborador de ModaFAD. Això permet als alumnes del Curs d’Especialització en Fotografia de Moda gaudir de tota una sèrie d’avantatges; com ara entrar en contacte amb joves dissenyadors, accés gratuït a determinats actes i exposicions, rebre agendes setmanals, clippings, descomptes, etc.

Rory Peck Trust

L'IEFC i la UPIFC organitzen la presentació del Rory Peck Trust al Pati Llimona de Barcelona

El divendres 23 d'octubre a les 19 h, es presenta el Rory Peck Trust a Barcelona, l'organització que dóna suport i assistència als freelances en zones de conflicte. Organitzat per l'IEFC i la UPIFC, amb el suport del Centre Cívic Pati Llimona. Intervenen: Elisabet Cantenys, cap de projectes de Rory Peck, i Stefano Buonamici, secretari d'acció cultural del Sindicat de la Imatge UPIFC.

Darder-Duran Barcelona anys 60

L'IEFC col·labora en l'exposició Darder-Duran Barcelona anys 60 al Centre d'Estudis Ilerdencs

El dimarts 28 de juliol de 2015, a les 19:00 h s’inaugura l’exposició: Duran-Darder Barcelona anys 60 a la sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida. Aquesta exposició es pot veure del 28 de juliol al 13 de setembre de 2015.

University of Miami

L'IEFC i la University of Miami signen un conveni de col·laboració

5 alumnes de la University of Miami fan una estada a Barcelona. L'IEFC els hi imparteix classes d'història de la fotografia, lectura de la imatge, tècnica fotogràfica, i diverses masterclass i visites a exposicions. Paral·lelament aprofiten per conèixer la oferta cultural de Barcelona i Catalunya.

Sala Beckett

L'IEFC i la Sala Beckett signen un conveni de col·laboració

El conveni té per objectiu que els alumnes dels cursos d'especialització puguin cobrir els espectacles teatrals, lectures i activitats diverses que es realitzen en aquest espai de creació i experimentació teatral.

Fotògrafs i autoritats assistents a la presentació del Pla Nacional de Fotografia. Font: Generalitat de Catalunya

Es presenta el Pla Nacional de Fotografia

Elaborat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels agents del sector, posa les bases per a un tractament integral i específic de tots els elements vinculats al patrimoni fotogràfic, que inclou la creació d'un Centre Nacional de Fotografia i la Col·lecció Nacional de Fotografia.

Fundació La Marató de TV3

L'IEFC i Fundació La Marató de TV3 signen un acord de col·laboració

L'Acord té per objectiu que l'IEFC documenti fotogràficament aquelles escenes habituals que es generen entorn a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, però difícils de mostrar amb deteniment, tant durant l'emissió del programa, com en el major nombre d'accions prèvies.

CIFO - Servei d'Ocupació de Catalunya

L'IEFC imparteix formació al CIFO-Servei d'Ocupació de Catalunya a l'Hospitalet

Durant els mesos de setembre i octubre, professors de l'IEFC ofereixen dos cursos d'eines avançades de retoc d'imatge digital, adreçats a fotògrafs i mitjans audiovisuals, al Centre d'Innovació i Formació Ocupacional de l'Hospitalet de Llobregat.

Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

L'IEFC i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya signen un conveni de col·laboració educativa

A partir del curs 2014-2015, els alumnes que realitzen els Cursos i Tallers d'Especialització de l'IEFC en: Assaig Documental, Fotoperiodisme, Fotografia de Moda, Il·luminació en el Bodegó Publicitari, Producció Fotogràfica, Retoc Digital Professional i Nit, obscuritat, ombres i altres llums reben una titulació atorgada conjuntament per l'IEFC i la UVIC-UCC.

Sindicat de la Imatge UPIFC

Acord de col·laboració entre l'UPIFC i l'IEFC

El Sindicat de la Imatge UPIFC i l'IEFC comparteixen objectius quant a la divulgació i promoció del fet fotogràfic, i des de sempre han col·laborat en diferents activitats. Aquest any 2014, han establert un acord amb la finalitat de crear vincles de divulgació de les activitats mútues a través de les seves respectives pàgines web.

AFP - Asociación de Fotógrafos Profesionales de España

L'IEFC i l'AFP signen un conveni de col·laboració

Dijous 6 de febrer de 2014, l'IEFC i l'AFP signen un conveni de col·laboració amb la finalitat de desenvolupar activitats conjuntes que afavoreixin la projecció dels estudiants com a futurs professionals.

Institut de Recerca en Cultures Medievals

L'IEFC signa un conveni de col·laboració amb l'Institut de Recerca en Cultures Medievals de la UB per a l'estudi de fons fotogràfics

L'Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona i l'IEFC han signat un conveni, el mes de juliol de 2013, per a treballar conjuntament en l'estudi dels fons fotogràfics de l'Arxiu Històric Fotogràfic de l'IEFC relacionats amb el patrimoni medieval, i més concretament del fons Thomas Art.

Sigma

L'IEFC i Sigma arriben a un acord per oferir avantatges pels estudiants de fotografia de l'IEFC

L'IEFC i SIGMA han arribat a un acord, a octubre de 2013, per tal de que els estudiants puguin disposar del carnet Sigma Student Pro.

Universitat de Barcelona

L'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i la Universitat de Barcelona signen un conveni de col·laboració en formació

L'IEFC i l'Àrea de Formació Corporativa del Departament de Recursos Humans de la Universitat de Barcelona han signat un conveni per formar personal de la UB.

Conferència de Margaret Harker Farrand, l'any 1997, a la seu de l'IEFC, el dia que se li atorga el títol de sòcia d'honor de l'Institut

L'IEFC expressa el seu condol per la mort de Margaret Harker-Farrand

Per la seva trajectòria, com a fotògrafa, com a docent, com a investigadora i historiadora, i per la seva dedicació a la dignificació i promoció de la fotografia en tots els àmbits, l'IEFC li va atorgar l'any 1997, commemorant el 25è aniversari de la seva fundació, el títol de Sòcia de Honor.


 

Fundació Barcelona Olímpica, Club Lleuresport de Barcelona, Fundació Catalana per a l'Esport i Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya

L'IEFC signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Barcelona Olímpica, el Club Lleuresport i la Fundació Catalana per a l'Esport

L'objecte d'aquest conveni és establir les condiciones que permetin a les quatre institucions i entitats, col·laborar per assolir els objectius comuns que fan referència a la posada en marxa d'una línia d'exposicions sobre fotografia esportiva històrica a Catalunya.

Fotoconnexió

L'IEFC signa un conveni de col·laboració amb Fotoconnexió per a la preservació i la difusió del patrimoni fotogràfic

Fotoconnexió es dedica a promoure l'estudi, la investigació, la conservació i la difusió de la fotografia en tots els seus aspectes. Aquest conveni de col·laboració es signa per treballar conjuntament en la preservació i divulgació del patrimoni fotogràfic.

Carnet Jove

L'IEFC signa un conveni de col·laboració amb el Carnet Jove

L'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya ha signat un conveni de col·laboració amb l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya per oferir descomptes en els seus cursos i tallers als titulars del Carnet Jove.

Ricard Duran / Narcís Darder: Barcelone années soixante

L'IEFC col·labora en l'exposició Ricard Duran / Narcís Darder: Barcelone années soixante al Centre d'Études Catalanes de París

El dimarts 6 de novembre de 2012, a les 18:30 h. s'inaugura l'exposició: Ricard Duran / Narcís Darder: Barcelone années soixante al Centre d'Études Catalanes de la Université Paris-Sorbonne. Aquesta exposició es pot veure del 6 de novembre al 3 de desembre de 2012.

Miquel Nauguet

Miquel Nauguet, constructor d'imatges

Exposició en memòria d'en Miquel Nauguet, que ha estat professor i director del Departament de Documentació i Investigació de l'IEFC.

Miquel Nauguet (Sant Celoni, 1950-2011) pertany a aquella mena de persones que mantenen viva la capacitat de fascinació. En el seu cas, el món de les imatges i dels procediments que les fan possibles, el va atreure i ocupar al llarg de tota la vida.

Generation 1992

L'IEFC acull el Creative Summer Camp Generation 1992 organitzat per la Unió Europea

La Unió Europea organitza el Generation 1992 Creative Summer Camp, del 23 al 25 de juliol de 2012 a Barcelona, al qual hi estan convidats uns 40 joves nascuts l'any 1992, representatius de tots els països de la UE. L'IEFC acull a les seves aules la part destinada a fotografia i vídeo.

Presentació Sony World Photography Awards 2013

L'IEFC convidat per Sony España a la presentació dels Sony World Photography Awards de 2013

El 19 de juliol de 2012 en Robert Barrio, director acadèmic de l'IEFC, ha assitit a la presentació dels Sony World Photography Awards. Aquest acte, a càrrec de Scott Gray, director de Sony España, ha tingut lloc a la Fundació FotoColectania. Amb la presència dels fotògrafs David Airob i Simon Norfolk, guardonats amb aquest premi el 2012.

Museu Frederic Marès

L'IEFC signa un conveni de col·laboració amb el Museu Frederic Marès per a la preservació i la difusió del patrimoni fotogràfic

Aquest conveni de col·laboració es signa per treballar conjuntament en la preservació i divulgació del patrimoni fotogràfic.

Punt Multimèdia

Acord de col·laboració entre l'Ajuntament del districte Sants-Montjuïc i l'IEFC per a la realització d'una exposició anual al Punt Multimèdia

Per tercer any consecutiu, l'IEFC exposa al Punt Multimèdia els treballs de dos alumnes representatius de l'aplicació de les noves tecnologies digitals, gràcies a l'acord amb l'Ajuntament del districte de Sants- Montjuïc.

Diploma acreditatiu de Miguel Galmes com a membre d'honor de la Federació Catalana de Fotografia

La Federació Catalana de Fotografia concedeix la distinció de membre d'honor a Miquel Galmes, president de l'IEFC

Aquesta distinció es va entregar a Miquel Galmes durant la celebració dels Premis 50mm, en la seva cinquena edició, organitzada per la Federació Catalana de Fotografia, el dissabte dia 17 de març de 2012.

Taula de Comunicació

Miquel Galmes, president de l'IEFC, participa a les Jornades Comunicació i Patrimoni Cultural

El 14 i 15 de desembre de 2011, es celebren les VIII Jornades de Comunicació, organitzades per la Taula de Comunicació. El President de l'IEFC, Miquel Galmes, participa en la taula rodona: Comunicar el patrimoni cultural. Experiències i reptes.

Agrupació Fotogràfica de Catalunya

L'IEFC signa un conveni de col·laboració amb l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya

L'Agrupació Fotogràfica de Catalunya i l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat d'organitzar activitats de divulgació fotogràfica, entre altres acords.

Atelier de Visu

Acord de col·laboració entre l'Atelier de Visu, de Marsella, i l'IEFC per a la realització d'un workshop amb Antoine D'Agata

Per tercer any consecutiu, l'IEFC és una de les 11 escoles d'arreu del món convidades a enviar un alumne a l'Atelier de Visu (Marsella) per participar en un workshop-residència dirigit per Antoine d'Agata.

Jornades de Fotografia Documental Can Basté 2010

L'IEFC a les Jornades de Fotografia Documental Can Basté 2010

Dins el marc de l'11è Fòrum Can Basté, del 15 al 18 de novembre del 2010, diversos experts reflexionen sobre el present i el futur de la fotografia. Miquel Galmes, President de l'IEFC, i Robert Barrios, Cap d'Estudis de l'IEFC, hi participen com a ponents.

École Nationale Supérieure de la Photographie d'Arles

L'IEFC rep una representació de l'École Nationale Supérieure de la Photographie d'Arles

Durant el mes de novembre de 2010, l'IEFC rep una representació de l'ENSP (França), composada per responsables de l'escola i un grup d'estudiants, que presenten els seus treballs i realitzen un programa d'activitats amb els alumnes de l'IEFC.

Festival de Cultura Contemporània Europes 2010

L'IEFC col·labora amb el Festival de Cultura Contemporània Europes 2010 organitzat per La Fàbrica

Del 21 d'octubre al 14 de novembre de 2010, l'IEFC presenta els treballs de 20 estudiants que exposen la seva obra a diferents apartats del festival Europes 2010.

World Photography Festival

L'IEFC convidat al World Photography Festival 2011

L'IEFC, guanyador del 2008 de l'Student Focus als Sony World Photography Awards, participa cada any com a escola convidada organitzant un workshop amb els alumnes de l'Institut, que s'exposa i projecta dins la programació del festival.

Grup Fotogràfic Argent

El Grup Fotogràfic Argent concedeix la distinció d'entitat d'honor a l'IEFC

El 10 d'abril de 2010, dins la celebració del 10è aniversari del Grup Fotogràfic Argent, Miquel Galmes i Creus, president de l'IEFC, recull el diploma acreditatiu en l'acte commemoratiu.

INCASÒL
Arquinfad

L'IEFC signa un conveni amb l'Incasòl i l'Arquinfad per convocar un concurs de fotografia

Aquest conveni permet als alumnes de l'IEFC realitzar treballs fotogràfics de caràcter acadèmic en obres i espais on l'Incasòl duu a terme les seves actuacions, i per altra banda promou un concurs de fotografia adreçat als alumnes de l'IEFC.

Premis 50 mm de la Federació Catalana de Fotografia

La Federació Catalana de Fotografia concedeix la distinció d'entitat d'honor a l'IEFC

El 13 de març de 2010, en la 3a edició dels Premis 50 mm de la Federació Catalana de Fotografia, es celebra l'acte on Miquel Galmes i Creus, president de l'IEFC, recull el diploma acreditatiu. És la primera vegada que s'atorga aquest reconeixement a una entitat no federada.

Museu Marítim de Barcelona

L'IEFC signa un conveni amb el Museu Marítim de Barcelona

Aquest conveni de col·laboració es signa per treballar conjuntament en la preservació i divulgació del patrimoni fotogràfic.

Fundación Vicente Ferrer

L'IEFC col·labora amb la Fundación Vicente Ferrer realitzant cursos de fotografia

L'IEFC col·labora amb la ONG Fundación Vicente Ferrer des de fa més de 10 anys com a assessor en temes fotogràfics. El juny de 2007, dos professors de l'IEFC, Llorenç Raich i Miquel González, viatgen a l'Índia per fer diversos cursos de fotografia digital.
< Tornar
Fil de notícies RSS de l'IEFC © Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya | info@iefc.cat
Avís legal | Política de cookies
Aquest lloc web utilitza cookies per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si hi està d'acord premi ACCEPTAR o segueixi navegant. Pot obtenir més informació clicant a Política de cookies
Política de cookies +