INAUGURACIÓ

Dimarts 20 de març a les 19:00 h, a la seu de l’IEFC.

Inauguració de l’exposició i presentació del llibre per part de les dues autores.

EXPOSICIÓ

DATES

Del 20 de març al 26 d’abril de 2018

HORARI

De dilluns a divendres de 8:00 a 22:00 h.

LLOC

IEFC: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona

Adriana Olsina exposa a l’IEFC Arbres singulars, després de la seva presentació oficial al FineArt d’Igualada 2018. Aquesta exposició presenta una selecció de les fotografies que formen part del projecte editorial Les veus dels arbres, llibre realitzat conjuntament amb Pepa Tort Arnau.

Adriana Olsina és fotògrafa i professora de l’IEFC.

L’exposició es pot veure a la Sala Ramon Alabern de l’IEFC, del 20 de març al 26 d’abril de 2018.

Inauguració de l’exposició i presentació del llibre per part de les dues autores: 20 de març de 2018, a les 19:00 h.


Arbres singulars

Aquest projecte fotogràfic té com objectiu principal contagiar l’entusiasme, la fascinació i l’interés que suscita la contemplació dels arbres singulars, i difondre al mateix temps la necessitat de conservar-los i protegir-los de qualsevol amenaça. La seva llarga vida expressa de forma clara que hi ha una sensibilitat conservacionista que ve de lluny. Els arbres singulars no deixen indiferent a ningú i generen arreu del món un gran pelegrinatge per a gaudir de la seva bellesa i espectacularitat. L’exposició preten mostrar la bellesa i singularitat de diferents exemplars, cadascun amb la seva història i la seva peculiaritat.

Aquesta exposició presenta una selecció de les fotografies que formen part del projecte editorial Les veus dels arbres, llibre realitzat per Pepa Tort Arnau conjuntament amb Adriana Olsina. Editorial Piolet, 2018.


Les veus dels arbres

Les veus dels arbres és un llibre amb un contingut fotogràfic atractiu i original que recull les veus de 89 arbres i arbredes de les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell, en l’àrea situada entre la Seu i Puigcerdà. Arbres excepcionals per la seva monumentalitat, pel seu aspecte singular i per les vivències i llegendes que atresoren. Arbres que ens conviden a un diàleg obert entre l’home i la natura que ens apropa a les seves arrels i a la seva història.

Editorial Piolet, 2018.


Adriana Olsina

Adriana Olsina
Adriana Olsina i Mora, 1988. Fotògrafa especialitzada en paisatge i reportatge.

Treballa com a professora a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i imparteix tallers de fotografia creativa i de paisatge.

Col·labora amb les revistes Descobrir Catalunya i El Mundo de los Pirineos.

L’Adriana estima la natura i la seva llum. Sent que és una bona fotògrafa quan s’enamora del que fotografia. Fa fotos encara que no tingui una càmera a les mans. Pensa que l’èxit d’una imatge no està en embellir la realitat sinó en aprendre a buscar-la. Li agradaria ser menys mandrosa per poder veure sortir el Sol cada matí.


Pepa Tort Arnau

Pepa Tort Arnau

Biòloga de formació en l’especialitat d’ecologia d’aigües dolces.

Ha treballat en diferents sectors: laboratoris d’anàlisis d’aigües, educació ambiental, gestió de residus i producció i coordinació de continguts d’exposicions entre les quals destaca El Pabellón del Medio Ambiente de l’Expo’92, Estimada Terra patrocinada per la UNESCO i Homo ecologicus per a la Fundació Miró.

El 2006 canvia de registre i munta un petit restaurant a la Cerdanya que li permet submergir-se en el món rural i gaudir en plenitud del paisatge. Descobreix els arbres singulars i s’adona que una nova passió es desperta dins la seva ànima.