Getxophoto

DATES FESTIVAL

06/06/24 al 09/06/24

MAPS – Getxophoto (Mejores Amigos Para Siempre)

DATES

06/06/24 al 09/06/24

MAPS – Getxophoto

Romo Kultur Etxea (RKE)

Plaza Santa Eugenia, 1 GETXO

Anna Barea i Simón Sánchez Serrano, Graduats en Fotografia per l’IEFC, participen de 6 al 9 de Juny de 2024, en representació del mateix IEFC, a la convocatòria MAPS (Mejores Amigos Para Siempre); una trobada entre artistes visuals emergents on es poden conèixer, compartir els seus treballs i teixir xarxes de col·laboració i intercanvi.

Shelter, Anna Barea

Foto: Anna Barea
© Anna Barea

Anna Barea presenta el seu projecte, Shelter, on mostra la seva inquietud pel reconeixement facial que registren les cambres de videovigilància i, amb finalitat de qüestionar-les, l’autora, en les seves pròpies paraules, ens diu: “vaig començar creant els meus propis dissenys amb objectes quotidians com ara gorres, cremalleres, llanternes i molts altres (…); objectes que vaig utilitzar com attrezzo en una seriosa de retrats per a representar a les persones en un ridícul extrem, però que permetia burlar la identificació facial de les cambres: un acte de reivindicació de la llibertat identitària”.

Who asks the right questions? Simón Sánchez Serrano

Foto: Simón Sánchez Serrano
© Simón Sánchez Serrano

Simón Sánchez Serrano presenta el seu fotolilbre, Who asks the right qüestions?, un conjunt d’imatges que sobresurten de les pàgines per la seva contundència argumental i visual en les quals trasllueix la seva experiència vital, sobre aquest tema, l’autor comenta: “Cada imatge no sols narra una història, sinó que busca expressar les complexitats emocionals sofertes mitjançant el seu procés de composició. L’estètica no és merament decorativa, sinó part intrínseca de la funció expressiva del projecte que, en format de díptic, planteja una correspondència de semblances com de contraris”.

Getxophoto, MAPS

Aquesta activitat es realitza en el marc del Getxophoto, un festival centrat en la imatge que es desenvolupa des del 2007 a la població de Getxo, al País Basc. Una iniciativa en continua recerca fotogràfica per tal de ser més participativa, compromesa i sostenible.

La participació a MAPS parteix d’una invitació oficial del Festival Getxophoto a l’IEFC i, entre altres,  és una més de las activitats que al llarg de l’any realitza l’IEFC per promocionar a l’exterior (festivals, convocatòries i exposicions) al seu alumnat i exalumnat.