CLOENDA

Dijous 26 d’abril de 2018, a les 19:00 h.

Xerrada, amb la presència de la fotògrafa Anna Frank i la historiadora Carme Santmartí i Roset.

EXPOSICIÓ

DATES

Del 20 de març al 26 d’abril de 2018

LLOC

IEFC: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona

L’exposició No Ordinary Mortals d’Anna Franck es pot veure a la Sala El Balcó de l’IEFC, del 20 de març al 26 d’abril de 2018.

Inauguració i presentació per part de l’autora: 20 de març a les 19:00 h.

Xerrada Cloenda de l’exposició

Dijous 26 d’abril de 2018, a les 19:00 h.

Xerrada, amb la presència de la fotògrafa Anna Frank i la historiadora Carme Santmartí i Roset, al voltant de les diferències i similituds d’unes dones històriques que en el seu temps varen afirmar la seva identitat.

Cloenda exposició Anna Frank

No Ordinary Mortals

Poder – força – mirada – violència voluntat independent, jo mateixa, reprimida, cap, perillosa, famèlica.

Fa molt de temps que estic fascinada per les dones fortes, estiguin vives o mortes; penso que les dones ocupen poc espai en la història. Amb aquest projecte vull explorar la feminitat i les posicions de poder de sis figures femenines històriques que tenen connexió amb Finlàndia, el meu país natal, com Caterina de Rússia o l’escriptora Minna Canth.

Les imatges són interpretacions actuals contingudes en un llenguatge visual modern. Trobo molt important treure aquestes dones de les seves èpoques respectives i mostrar com han deixat les seves traces en la història. Vull despertar l’interès dels joves d’avui per la història, els estereotips de gènere, i per trencar amb les normes de tots els temps. No es pot posar èmfasi en qüestionar les normes sense que les persones puguin pensar per si mateixes.

En aquest projecte he col·laborat amb la dissenyadora Ina Nordberg i amb la perruquera i maquilladora Sabina Segerstrom. També he demanat col·laboració a l’escriptora Mia Franck, que ha creat textos sobre totes les dones protagonistes per inspirar i provocar idees sobre els temes del poder i el gènere.

A.F.

Anna Franck

Anna Franck
Fotògrafa nascuda a Finlàndia al 1978. Graduada en fotografia per l’IEFC. Màster en Etnologia Finesa. Els seus projectes es basen en la representació i la construcció de la identitat de la dona a través de la imatge del seu rostre i del seu cos.