ACTE INAUGURAL

Dimarts 28 de novembre a les 19:00 h, a la seu de l’IEFC.

A les 19:30 concert del músic eslovac Peter Krivda.

EXPOSICIÓ

DATES

Del 28 de novembre de 2017 al 24 de gener de 2018

HORARI

De dilluns a divendres de 8:00 a 22:00 h.

LLOC

IEFC: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona

L’ambaixada de la República Eslovaca a Espanya i l’IEFC, com a entitats organitzadores, presenten un programa d’actes culturals oberts al públic que inclou fotografia i música d’artistes eslovacs.

Acte inaugural:

Dimarts 28 de novembre de 2017 a les 19:00 h a la seu de l’IEFC, amb la presència de l’Ambaixador d’Eslovàquia a Espanya, Sr. Vladimír Grácz; el Cònsol General Honorari de Barcelona, Sr. Joan I. Torredemer; i el director de l’IEFC, Eduard Bertran.

Exposició fotogràfica

Dates: del 28 de novembre de 2017 al 24 de gener de 2018

Inauguració: Dimarts 28 de novembre a les 19:00 h, a la seu de l’IEFC

Magical Slovakia, de Ladislav Struhár, (QEP Qualified European Photographer), integrada per 30 imatges sobre la diversitat de paisatges naturals, rurals i urbans d’aquest país centreeuropeu. L’instant únic de llum, l’equilibri compositiu i la intensitat cromàtica, són les constants visuals que caracteritzen l’obra d’aquest autor.

Ladislav Struhár

Ladislav Struhár va néixer el 27 de maig de 1954 a Bratislava, on l’any 1974 va acabar els seus estudis de fotografia a l’Escola d’Arts Industrials a Bratislava. En l’actualitat viu i treballa a la ciutat de Hlohovec. S’especialitza en la fotografia publicitària, de paisatges i d’arquitectura. És autor de 15 publicacions gràfiques. Ha rebut importants premis per diverses d’elles, per exemple, Slovak Gold i el Llibre més Bell de Eslovàquia. Ha presentat la seva producció en desenes d’exposicions individuals, tant al seu país com a l’estranger. L’última a Copenhaguen, amb l’assistència del President eslovac i la Família Reial danesa. Una part de les seves obres es troba en col·leccions privades a Europa, Amèrica i Àsia. És un dels membres fundadors de l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Eslovàquia. El 2009, la Federació de Fotògrafs Professionals d’Europa a Brussel·les li va atorgar el títol QEP (Qualified European Photographer) en dues categories: la fotografia de paisatges i la fotografia d’il·lustració.

La seva profunda comprensió de la naturalesa i de l’arquitectura unida al seu gust per l’impressionisme han contribuït a un estil de treball inconfusible.

Música

Dimarts 28 de novembre de 2017 a les 19:30 h, a la seu de l’IEFC

Concert inaugural del músic eslovac Peter Krivda; que interpreta, amb la viola de gamba, una selecció de peces de música eslovaca antiga pertanyents al còdex Uhrovec, de 1730: Netráp zrádna Venuše, Šuhají?ku holube i Saltus polonicus I, II.

Peter Krivda

Va estudiar viola de gamba amb Cristophe Coin al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París i amb Sophie Watillon, Jordi Savall i Emmanuel Bassa a l’ESMUC de Barcelona.

Ha col·laborat amb grups de música antiga a l’estranger com Musica Aeterna, Musica Florea, Collegium Marianum, Haydn Sinfonietta, Centre de Musique Baroque Versailles, Ensemble vocal Arsys, L’ensemble Barroc do Chiado, consort de violes de gamba Phantasm i a España amb Exaudi Nos, Vespres d’Arnadí, Al Ayre Español, Mapa Harmónico, Acadèmia 1750, Orquestra barroca catalana, etc.

Ha gravat música barroca txeca, francesa, espanyola i italiana. Ha estat professor de viola de gamba a l’Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Brno (República Txeca), al Conservatori Superior de Música de Lisboa i al Conservatori Municipal de Barcelona (violoncel barroc).

Pel que fa a la música contemporània, ha interpretat l’òpera Java Suite del compositor Agustí Charles al Festival Internacional de Música Castell de Peralada, al Teatre de Basilea (Suïssa) i al Teatre La Seca de Barcelona sota la direcció de Nacho de Paz.