PROGRAMA AUDIOVISUAL

DATA

07/06/24

LLOC

Santa Mònica

La Rambla, 7. 08002 Barcelona

Sala Bar

HORARI

Dimarts, 19 h

Dimarts de vídeo és el programa audiovisual del Santa Mònica amb projeccions gratuïtes i regulars cada dimarts a les 19h a la Sala Bar. 

Dimarts de vídeo és un lloc de trobada per a públic, creadors, programadors, estudiosos i curiosos àvids de gaudir d’una programació audiovisual artística, experimental i d’assaig de petit format en un entorn distès i proper com és la Sala Bar. 

Aquesta programació està curada per diferents col·lectius externs i interns del Santa Mònica convidats periòdicament. A través de totes aquestes mirades, es crea un espai de treball coral i únic en constant construcció de significats col·lectius. Les propostes àmplies en gèneres, temàtiques i formats mostren la diversitat i pluralitat de mirades de la creació audiovisual.


Focalitzar la nostra mirada sobre el frame, la unitat mínima fílmica, és com fer la descoberta del truc de màgia que genera la imatge en moviment. Ens permet prendre consciència de que l’ànima de la imatge cinètica és una imatge estàtica. Una presa fixa, que en el moment en què s’uneix al factor temps i a la cadència de la repetició, desapareix per convertir-se en una il·lusió de moviment. En aquesta sessió reflexionarem sobre aquest fet a través de les diverses propostes audiovisuals que projectarem: per una banda, una sèrie de peces breus al voltat de l’experimentació fílmica amb càmeres fotogràfiques, digitals i sobretot analògiques, investigant sobre les possibilitats creatives de les càmeres Lomokino. I en contrapunt, una videodansa i una peça experimental amb material d’arxiu familiar. Obrirem després un espai de diàleg amb els autors per reflexionar sobre les possibilitats de fer visible aquest nucli constant dins del flux d’imatges i la seva consideració com a eina de creació.

Projecció i col·loqui
07.05.2024 / 19h
Activitat oberta a tothom i gratuïta amb aforament limitat a 55 persones
Santa Mònica
La Rambla, 7. 08002 Barcelona
Sala Bar

Organitza: