PROGRAMA AUDIOVISUAL

DATA

09/05/23

LLOC

Santa Mònica

La Rambla, 7. 08002 Barcelona

Sala Bar

HORARI

Dimarts, 19 h

Dimarts de vídeo és el programa audiovisual del Santa Mònica amb projeccions gratuïtes i regulars cada dimarts a les 19 h a la Sala Bar. Un lloc de trobada per a públic, creadors, programadors, estudiosos i curiosos àvids de gaudir d’una programació audiovisual artística, experimental i d’assaig de petit format. L’IEFC hi participa amb la proposta: Aliatge. Convergències experimentals des de l’analògic a les IA

Com s’amalgamen les noves tecnologies amb la tradició provinent del nostre passat? Esdevé el present de l’experimentació el punt de contacte entre les eines de creació analògiques tradicionals i el futur que ens ofereixen les IA?

Parlarem d’aquests espais de confluència dins l’audiovisual experimental de la mà de les peces que projectarem i del diàleg que establirem amb els autors i David Martín Romero, director creatiu i cofundador del col·lectiu Fissura.La projecció, d’uns 30 minuts, viatja per diferents estrats dins el camí entre el super-8, la fotografia, el vídeo analògic, els processos digitals, el material d’apropiació i l’ús de la IA.

(d'esquerra a dreta) <i>Llorar & volar</i> de Jorge David Pérez Aldana i <i> Metratge engendrat de Víctor Gomez.
(d’esquerra a dreta) Llorar & volar de Jorge David Pérez Aldana i Metratge engendrat de Víctor Gomez.

Les peces que visionarem son: Povidona Yodada d’Inés Reyes, Pieza Viva de Paloma Martínez, Dar vida al deseo de Ramsés Rodríguez, Llorar & volar de Jorge David Pérez Aldana, Extrasensory de Daniel Iglesias Jackle i Metratge engendrat de Víctor Gómez.

Aquest grup d’artistes visuals amb formacions diverses al voltant de la imatge i l’audiovisual, conflueixen al curs de Cinema analògic experimental de l’IEFC, un espai per la realització de projectes d’experimentació al voltant del cinema i el vídeo analògic.

Inés Reyes és Graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Paloma Martínez és Graduada en Mitjans Audiovisuals, Tecno Campus Mataró (Universitat Pompeu Fabra). Ramsés Rodríguez Silva és Graduat en fotografia per l’IEFC. Jorge David Pérez Aldana és Pregrau en Antropologia per la Universitat de Colòmbia i Master en pràctica i teoria de cinema documental creatiu per la Universitat de Barcelona. Daniel Iglesias Jäckle és Graduat en fotografia per l’IEFC. Víctor Gómez Planelles és Graduat en Disseny audiovisual per la BAU, director i cofundador del col·lectiu “Fissura”.

David Martín Romero és dissenyador multimèdia, artista 3D i director creatiu i cofundador de “Fissura”, col.lectiu que treballa al voltant dels recursos digitals, les eines d’I. A. i els procediments analògics.

(d'esquerra a dreta) <i> Povidona yodada </i> d'Inés Reyes, <i> Pieza viva </i> de Paloma Martínez i <i> Dar vida al deseo </i> de Ramsés Rodríguez Silva
(d’esquerra a dreta) Povidona yodada d’Inés Reyes, Pieza viva de Paloma Martínez i Dar vida al deseo de Ramsés Rodríguez Silva

Projecció i col·loqui
09.05.2023 / 19h
Activitat oberta a tothom i gratuïta amb aforament limitat a 55 persones
Santa Mònica
La Rambla, 7. 08002 Barcelona
Sala Bar

Organitza: