Coincidint amb el Mundial de Futbol de 2014, i en el marc del Festival DOCfield>14, l’IEFC acull a les seves sales l’exposició Pacificació, de Rafael Fabrés, provinent del Festival Visa pour l’Image (França).

L’exposició s’inaugura el dimecres 4 de juny a les 19:00 h. i es pot veure fins al 7 de juliol de 2014 a la Sala Ramón Alabern i El Balcó de l’IEFC.

Aquest reportatge ens presenta una realitat al voltant de la situació de les faveles de Rio de Janeiro, fent incidència en l’aplicació del programa de seguretat de les UPP (Unitats de Policia Pacificadora) ideat per lluitar contra el tràfic de drogues i el crim.

A través de les seves fotografies descobrim els diferents protagonistes d’aquesta situació i ens trasllada les incògnites que es generen sobre els seus futurs resultats.

L’IEFC és un dels 40 espais que participen en el Festival DOCfield>14, que proposa exposicions de fotografia documental i fotoperiodisme nacional i internacional. Photographic Social Vision és l’entitat organitzadora d’aquest festival on, a partir del 19 de maig i fins el 31 de juliol, es mostra un conjunt d’exposicions, comissariat  per l’editora gràfica Arianna Rinaldo, relacionades amb aquest gènere fotogràfic.

L’IEFC, amb la vocació de difondre la fotografia, ha volgut incorporar i recolzar aquesta iniciativa cultural i social.

Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Lloc: C/ Comte d’Urgell, 187 (dins el recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Dates: Del 4 de juny al 7 de juliol de 2014
Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 hores.