EXPOSICIONS – EXP.21 – IEFC

DATES

Del 20 de Juliol al 8 de Setembre de 2021

HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.

LLOC

IEFC:

C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

EXP.21 – International Festival on Experimental PhotographyDel 21 al 25 de juliol de 2021, es celebra a Barcelona l’EXP.21, International Festival on Experimental Photography, organitzat per Experimentalphotofestival i acollit pel Centre Cívic Pati Llimona, el Cercle Artístic Sant Lluc, l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca, La Clandestina de Poble Nou i l’IEFC.

En els espais i aules de l’IEFC els participants es reuneixen amb l’objectiu de compartir, aprendre i debatre sobre la fotografia experimental en les seves múltiples facetes.

Entre les activitats obertes al públic, a l’IEFC s’hi poden veure les següents exposicions:

Keep ‘n Touch. EXP.21 Photo Album

Comissariada per Rubén Vejabalbán i intervinguda per Sara Escribano.
Sales Ramon Alabern i Sala de Baix

Podríem pensar en la nostra vida saturada de mitjans com un signe dels temps digitals, però encara hauríem de considerar-nos en l’Era de la Reproducció Mecànica. Els àlbums de fotos es van fer populars com una extensió de consum de la indústria de cinema i la fotografia convertint-se també en el suport de la memòria gràfica emotiva per generacions llunyanes. Ara els arxius s’han fet públics en excés d’EXPOSICIÓ, però el mètode pel qual el jo modern es contempla a sí mateix encara consisteix en l’acumulació icònica i l’auto-atracció visual. Els àlbums encara mantenen el nostre registre en el fluir del temps i el canvi, reunint comunitats i experiències sense cap pretensió artística. Aquest projecte replanteja aspectes com la memòria, la comunitat i la representació tractant de donar una mica de llum sobre com el digital i el físic són només tecnologies diferents però relacionades fins que l’ànima conscient es consideri a sí mateixa com un continu d’imatges interconnectades.

En aquesta mostra s’exposen les fotografies d’àlbums fotogràfics enviades per un total de 106 participants.


Our Wet Memories

Comissariada per Nanako Liu.
Sala El Balcó.

Tots els records són rastres de llàgrimes. (2046), Wong Kar-Wai.

Col·loquem còpies de fotografies seleccionades en un tanc d’aigua amb una màquina de bombolles i detergent. Després de 15 dies, aquestes còpies fotogràfiques es converteixen en art autodestructiu. El tema que vull discutir és: ¿com podríem guardar un record per sempre? Els moments i els records s’esvairan, fins i tot si prenem una foto i ens esforcem per conservar-la. Fins i tot si tots els records desapareguessin a al final, podríem fer servir un fantasma poètic per recordar-los.

Artistes seleccionats: Sabine Skodda, Mathilde Salsi, Sara Bensaltana, Heather Palecek, Carlos Baselga, Paula Dornan i Agata Tomasiewicz.

Foto: Mathilde Salsi
Foto: Mathilde Salsi

EXP.21 – International Festival on Experimental Photography
Inauguració
Data: Dimarts 20 de juliol de 2021
Amb reserva prèvia.

Exposicions IEFC
Dates: del 20 de juliol al 8 setembre 2021
Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h