EXPOSICIONS – EXP.22 – IEFC

DATES

Del 20 al 24 de Juliol de 2022

HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.

LLOC

IEFC:

C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

EXP.22 – International Festival on Experimental Photography
Del 20 al 24 de juliol de 2022, es celebra a Barcelona l’EXP.22, International Festival on Experimental Photography, organitzat per Experimentalphotofestival i acollit pel Centre Cívic Pati Llimona, Nau Bostik, Projektería, Mutuo i l’IEFC.

En els espais i aules de l’IEFC els participants es reuneixen amb l’objectiu de compartir, aprendre i debatre sobre la fotografia experimental en les seves múltiples facetes.

Entre les activitats obertes al públic, a l’IEFC s’hi pot veure la següent exposició:

/ˈärˌkīv/ anth(r)opogeny in contemporary photography

Curada per Cali M. Banks
/ˈärˌkīv/ anth(r)opogeny in contemporary photography
Aquesta exposició col·lectiva explora el que significa col·locar-se un mateix en un fitxer, físicament i/o metafòricament. Els fitxers ens permeten reimaginar el passat, viure el present i conceptualitzar el futur. La idea de la fotografia en si mateixa és un fitxer, però com es poden traspassar aquests límits? Els fitxers es poden expressar a través de narratives familiars, teoria crítica de la raça, estudis de gènere i sexualitat, i fins i tot processos fotogràfics. Les teories al voltant dels arxius poden estar vinculades als records, la nostàlgia i les generacions. Cada artista i espectador tendeix a crear la pròpia narrativa contextual quan mira com ho fem quan trobem antiguitats de la història anterior al text. Es poden formar noves narratives quan l’artista aplica els seus interessos contemporanis a l’obra. Aleshores, els fitxers poden perdre la seva intenció i context originals, al mateix temps que poden construir nous conceptes. D’altra banda, també es pot restaurar el caràcter arxivístic de l’obra. Els tres pisos estaran separats temàticament pel cos, la natura i l’experiència. Aquesta exposició pretén permetre als artistes reclamar la seva pròpia història, cossos i entorn, i expressar les seves experiències d’una manera que això se sent genuí per a ells.

Autories: Agnes Eperjesy, Alba Albet, Andrey Piletsky, Ann Massal + Daniela Melo, Annette Golaz, Belén Vilanova, Bridget Conn, Carlos Del Rio-Bermudez, Evi Kiagia, Fernando Aceña, Fruma Markowitz, Gabriele Fossi, Greta Vainauskaitė, Grethe Irene Einarsen, GuL Cevikoglu, GuL Cevikoglu, Hajnal Szolga, Iolanda Naranjo, Ivona Tau, Javier Sancho Piñana, Julia Sbriller, Kelli M Perletti, Kevin Hoth, Lluís Estopiñan Canals, Lorena Grabinski, Lynn Bierbaum, Manuel Limay Incil, Mariana Bellone, Marvi Hetzer, Nanako Liu, Paula Dornan, Paula Pink, Piròmana d’Argos, Renata Buziak, Stéphanie Probst, Stig Marlon Weston, Tania Kasmasan, Virgina dal Magro i Zhouzhe Jiang.

Exposició

Dates: del 19 al 31 de juliol de 2022.
Inauguració: Dimarts 19 de juliol de 2022 a les 19h.
Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona.
Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.


Activitat paral·lela: Awfullogramme Photo Booth, amb Justin Quinnell

Dimarts 19 de juliol  a les 19:00 h (durant la inauguració expositiva).

Cal inscripció prèvia>>

Eating corn. Foto: Justin Quinnell
Eating corn. Foto: Justin Quinnell