EXPOSICIÓ

DATES

Del 9 de Setembre al 15 de Novembre de 2020

LLOC

Palau Robert – Sala 4

Passeig de Gràcia, 107. Barcelona

HORARI

De dilluns a dissabte, de 9 a 20 h.

Diumenges i festius, de 9:00 a 14:30 h

Cal fer reserva prèvia

Del 9 de setembre al 15 de novembre de 2020, es pot veure al Palau Robert l’exposició La Transició, vista per Carlos Bosch. “Yo no susurro, grito”.

La Biblioteca de l’IEFC col·labora en l’exposició La Transició, vista per Carlos Bosch. “Yo no susurro, grito.”

El Palau Robert recorda i homenatja el fotògraf argentí Carlos Bosch, després de la seva mort el 22 de juny de 2020 a Buenos Aires als 75 anys, amb una exposició sobre la Transició espanyola, que posa de manifest el talent i la mirada periodística sense concessions que caracteritza la seva obra, amb una fotografia d’avantguarda que no murmura sinó que crida.

Carlos Bosch (Buenos Aires, 1945) és el periodista gràfic més important, representatiu i influent en els  mitjans de comunicació de Catalunya i Espanya des del 1976 fins al 1987.  El fotògraf va marxar de l’Argentina a l’exili el 1976, amenaçat de mort pel seu compromís amb l’esquerra en els moments previs al cop d’estat de la junta militar, i es va traslladar a  Catalunya.

Bosch va ser cofundador, redactor en cap de Fotografia i editor gràfic del diari El Periódico de Catalunya, redactor en cap i editor gràfic de la revista Interviú, i també va ser fotògraf de la redacció a Barcelona del diari El País.

L’exposició aplega seixanta-dues fotografies que reflecteixen el camí del franquisme al postfranquisme, un període de denúncia i de massiva mobilització social al carrer que va de l’any 1976 fins al 1981 i que va enterrar políticament el règim franquista, amb la mirada peculiar i incisiva del fotògraf.

L’IEFC hi ha col·laborat facilitant documentació de la Biblioteca de Fotografia.