EXPOSICIÓ

DATES

Del 23 d’Octubre al 12 de Desembre de 2021

HORARI

Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges d’11 a 14 h.

LLOC

Espai Cultural Can Bisa

C/ Montserrat, 8. Vilassar de Mar

Del 23 d’Octubre al 12 de Desembre de 2021, es pot veure a l’Espai Cultural Can Bisa de Vilassar de Mar l’exposició Diàlegs en pròpia pell, de Claudia Quintana i Gala Espín.

Diàlegs en pròpia pell

Dos projectes de fotografia documental que exploren la capacitat de resiliència de les seves protagonistes. Amb la pell, com a tret comú, i les traces visibles de les ferides de la vida, les cicatrius i la malaltia, descobrirem com l’acceptació, la resistència, l’estima al mateix cos i la bellesa són presents en aquest diàleg que plantegen les seves autores, Claudia Quintana i Gala Espín.

Ambdues autores han cursat els seus estudis de fotografia a l’IEFC. Claudia Quintana hi presenta Cicatrices, un projecte del Curs d’Especialització en Reportatge Documental de Proximitat, i Gala Espín hi presenta Ariadna. La Piel de Pez, el que va ser el seu Projecte Final del Graduat en Fotografia.

Cicatrices. Claudia Quintana

Foto: Claudia Quintana
Foto: Claudia Quintana

Ocho mujeres, ocho historias donde las cicatrices emanan su propia luz.
Bajo la luz interior de una habitación, las huellas en la piel se plantean como
parte del relato de los cuerpos que las muestran. En lugar de ocultar las
cicatrices, la aceptación de la herida pone de manifiesto el proceso de
transformación y su historia.
Claudia Quintana ha fotografiado la resiliencia de esos cuerpos, y nos muestra
cómo en cada una de esas imperfecciones habita la belleza y la capacidad
femenina para resistir.
Todas ellas tienen algo en común que decirte:
¡TODO PASA!

Ariadna. La Piel de Pez. Gala Espín

Foto: Gala Espín
Foto: Gala Espín

Amb aquest reportatge explico la història d’Ariadna, una noia de 20 anys que té una malaltia rara que es diu Ictiosis Arlequí. A Espanya només hi ha dos casos, el d’ella i el d’una noia de 14 anys que es diu Celia. Hi ha 36 tipus d’Ictiosis i l’Arlequí, és una d’elles. A Espanya hi ha una associació que es diu ASIC en la qual hi ha 300 membres. Els meus objectius a l’hora de fer aquest reportatge, és donar-li visibilitat a la Ictiosi Arlequí i donar veu a una persona que ho pateix. I mostrar que, malgrat sofrir una malaltia rara, es pot tenir una vida de qualitat així com constatar que socialment no estem preparats per allò que és diferent i el mal que això pot causar a les persones que ho pateixen.