EXPOSICIÓ Mirades del verd

LLOCS i DATES

Parc del Guinardó: 1 a 17 de desembre.

Parc Central de Nou Barris: 18 de desembre a 7 de gener.

Parc de Joan Miró: 8 a 29 de gener.

Plaça Lesseps: 30 de gener a 19 de febrer.

Parc de la Barceloneta: del 20 de febrer al 12 de març.

L’Institut Municipal de Parcs i Jardins estrena l’1 de desembre al Parc del Guinardó l’exposició itinerant Mirades del verd, que repassa la història del verd a la ciutat de Barcelona i de les persones que l’han fet créixer. La mostra recorre diversos parcs fins al mes de març de 2019.

La mostra, organitzada al voltant d’una caseta, explica com han evolucionat i crescut els parcs i jardins de Barcelona des de diverses perspectives:

D’una banda, l’origen i la història d’aquests espais des del segle XIX i fins a l’actualitat, mostrant quins van ser els primers parcs de la ciutat i com aquests han anat conquerint terreny als barris, aportant beneficis a la biodiversitat, la salut i la vida dels barcelonins. De l’altra, el paper clau i fonamental de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat, amb el testimoni de jardiners, ciutadans i responsables de la gestió d’aquests espais i del seu disseny.

L’exposició neix amb la voluntat de ser un espai més dins dels parcs; per això, Mirades del verd s’ha pensat com una mostra a l’aire lliure, envoltada de natura i que recorre diversos parcs i zones verdes:

  • Parc del Guinardó: de l’1 al 17 de desembre.
  • Parc Central de Nou Barris: del 18 de desembre al 7 de gener.
  • Parc de Joan Miró: del 8 al 29 de gener.
  • Plaça Lesseps: del 30 de gener al 19 de febrer.
  • Parc de la Barceloneta: del 20 de febrer al 12 de març.

Mirades del verd es pot visitar cada dia, de 10:00 a 18:00 hores aproximadament, inclosos els caps de setmana. El primer dissabte d’estrena en una nova ubicació s’organitza una visita comentada a l’exposició i tallers familiars.

L’IEFC hi ha col·laborat amb fotografies de la col·lecció Plasencia de l’Arxiu Històric Fotogràfic.