EXPOSICIÓ

DATES

Del 12 de gener al 18 de febrer de 2022

HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.

LLOC

IEFC:

C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

Del 12 de gener al 18 de febrer de 2022, l’IEFC acull, un any més, l’exposició de les obres premiades i finalistes del concurs Premios LUX, aquest cop, els de la seva convocatòria de 2020.

L’extensió de la mostra ocupa les tres sales d’exposicions de l’IEFC.

Asociación de Fotógrafos Profesionales de España (AFP)Aquests premis i l’exposició, que aquest any assoleixen la seva 28 edició, estan organitzats per l’AFP (Asociación de Fotógrafos Profesionales de España).

Els Premios LUX 2020 es divideixen en 11 categories: Publicitat, Moda i Bellesa, Bodegó, Industrial, Arquitectura i Interiorisme, Retrat, Reportatge documental, Paisatge i Natura, Projecte Personal, Reportatge Social i Júnior.

En aquesta edició, s’ha afegit una nova categoria: COVID 19 en homenatge a les persones e institucions que lluiten per la salut de la nostre societat.

En aquesta edició, l’alumna de l’IEFC, Alisa Sibirskaya, amb el seu projecte Génesis, ha estat una de les guanyadores de la categoria Junior.


[Alisa Sibirskaya a partir del minut 9:52]

Els valors com la innovació, l’adaptació, l’aportació a una idea o concepte, la contundència i la capacitat de comunicació de l’obra són elements comuns en la selecció de jurat a l’hora de triar els guanyadors.

Els Premios LUX es celebren anualment des de 1993. Els fotògrafs professionals troben en aquest certamen un important aparador per les seves creacions gràcies al reconeixement que aquests guardons obtenen i la difusió que arriben a assolir.


Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h
Dates: Del 12 de gener al 18 de febrer de 2022


Premios LUX 2020
Aquest any la fotografia del cartell és de Pep Àvila.

Esta imagen quiere reflejar ese extraño momento en que de pronto tuvimos que cubrirnos, encerrarnos y, en cierta manera, desaparecer.

Esa interrupción nos dio la pausa para mirarnos y mirar a nuestro alrededor atentamente, como una primera vez y hacernos preguntas esenciales.

La fotografía, hoy en día sobreexplotada y banalizada, tiene que servir para espejarnos en estos momentos de pocas certezas.

Pep Àvila