EXPOSICIÓ

DATES

A partir del 10 de març de 2021

HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.

LLOC

IEFC (Sala Ramon Alabern i Sala El Balcó):

C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

A partir del 10 de març de 2021, es pot veure a la Sala Ramon Alabern i la Sala El Balcó de l’IEFC, l’exposició Trail. Mirant enrere del fotògraf Quim Farrero.

Quim Farrero ens sintetitza en 40 fotografies la seva tasca com a fotògraf de curses. 15 anys de dedicació a una especialització de la fotografia esportiva que complementa amb els seus projectes personals dins d’un mateix eix temàtic: l’ésser humà i el seu entorn.

Aquestes dues línies de treball les compagina amb la seva dedicació com a fotògraf professional, la docència com a professor de l’IEFC, i la d’editor gràfic a la revista Trail.


Trail. Mirant enrere

Quim Farrero. Foto: Jordi Saragossa
Quim Farrero. Foto: Jordi Saragossa

Després de 15 anys i prop de 200 curses cobertes toca fer una reflexió mirant enrere. Això és la fotografia: la possibilitat de reviure el passat és la seva essència.

Fotografia esportiva per alguns, paisatge amb figura per a mi, la feina gràfica feta en curses aquests 15 anys per la revista Trail, es pot llegir de moltes maneres: de la simple postal al registre d’un moment històric per l’esport que es documenta.

L’arxiu és molt extens i, per tant, l’edició difícil. Molt.

Finalment, el concepte que ha prevalgut és, en gran part, l’experiència viscuda. Moltes, moltíssimes imatges han quedat fora. De les que han sobreviscut a la criba algunes tenen una història darrera, d’altres són simplement el resultat de procurar fer una feina, un ofici, el millor possible. I no sempre en condicions fàcils. Si això dona una bona imatge, doncs fantàstic. I si és una fotografia, doncs millor. De vegades és així de senzill. L’èpica i l’experiència vital sovint conviuen amb la quotidianitat d’una feina.

El conjunt però, és un bon resum d’aquests 15 anys.

Quim Farrero

Col·laboren:  HP i  Revista Trail