INAUGURACIÓ

Dijous 5 d’abril a les 19:00 hores

EXPOSICIÓ

DATES

Del 5 d´abril al 5 de maig de 2018

HORARI

De dilluns a dissabte de 17:30 a 21:00 h

LLOC

Agrupació Fotogràfica de Catalunya:

C/ del Duc, 14 (Principal). Barcelona

(Sala Bruno Argemí)

El dijous 5 d’abril de 2018, a les 19:00 hores, s’inaugura l’exposició Ricard Duran i Bargalló. Una percepció polièdrica, a la seu de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya (AFC).

Ricard Duran i Bargalló (Sabadell 1916 – Barcelona 1986) va ser el soci 819 de l’AFC (4 de març de 1952). Va desenvolupar el seu treball com a fotògraf fonamentalment durant la dècada dels 50 i 60. Va ser cofundador de Càmera Club Sabadell i va participar en multitud de concursos i exposicions nacionals i internacionals. L’any 1960, la Fédération Internationale de l’Art Photographique amb seu a Bèlgica, va distingir Ricard Duran i Bargalló amb la categoria d’Artista FIAP.

Aquesta exposició ens permet descobrir l’obra fotogràfica d’un dels autors més interessants i alhora poc coneguts de la fotografia catalana de postguerra. La seva obra, visualment polièdrica, viatja a cavall entre la fotografia experimental de la Nova Objectivitat i el document del Neorealisme, dues tendències artístiques que ell combina amb naturalitat. Entre les seves imatges hi veiem escenes humanes però també paisatges, vaixells, trens, cotxes i bicicletes, fotografiats amb uns enquadraments sorprenents, com ara picats, contrapicats, aproximacions o desenfocaments.