INAUGURACIÓ

Dimarts 12 de desembre a les 19:30 h, al Centre Artístic Sant Lluc

EXPOSICIÓ

DATES

Del 12 de desembre de 2017 al 13 de gener de 2018

HORARI

De dimarts a divendres de 17 a 20 h i dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20 h.

LLOC

Centre Artístic Sant Lluc: Palau Mercader. C/ Mercaders, 42. Barcelona

De l’11 al 16 de desembre de 2017, el Cercle Artístic Sant Lluc organitza la Setmana de la Fotografia, i en aquesta edició l’IEFC hi col·labora amb l’exposició de Ricard Duran i Bargalló.

La inauguració de l’exposició Ricard Duran i Bargalló. Una percepció polièdrica es fa el dia 12 de desembre a les 19:30 amb els parlaments de:

  • Josep Parera, director de Sant Lluc
  • Cristina Guldager, comissària de l’exposició
  • Ricard Duran (fill de Ricard Duran i Bargalló)
  • Eduard Bertran (director de l’IEFC)
  • Pep Rigol, coordinador de la Setmana de Fotografia i vicepresident de Fotoconnexió

Aquesta exposició ens permet descobrir l’obra fotogràfica de Ricard Duran i Bargalló (Sabadell 1916 – Barcelona 1986) un dels autors més interessants i alhora poc coneguts de la fotografia catalana de postguerra. La seva obra, visualment polièdrica, viatja a cavall entre la fotografia experimental de la Nova Objectivitat i el document del Neorealisme, dues tendències artístiques que ell combina amb naturalitat. Entre les seves imatges hi veiem escenes humanes però també paisatges, vaixells, trens, cotxes i bicicletes, fotografiats amb uns enquadraments sorprenents, com ara picats, contrapicats, aproximacions o desenfocaments. L’any 1960, la Fédération Internationale de l’Art Photographique amb seu a Bèlgica, va distingir Ricard Duran i Bargalló amb la categoria d’Artista FIAP.

L’exposició està organitzada pel Cercle Artístic Sant Lluc i l’associació Fotoconnexió, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i de la família de l’autor.