INAUGURACIÓ

Divendres 22 de Novembre de 2019, a les 19:00 h.

EXPOSICIÓ

DATES

Del 22 de Novembre de 2019 al 16 de Febrer de 2020

LLOC

La Virreina – Centre de la Imatge

Palau de la Virreina. La Rambla, 99. Barcelona

HORARI

De dimarts a diumenge i festius, d’11 a 20 h.

Entrada lliure

Del 23 de novembre de 2019 al 16 de febrer de 2020, es pot veure a la La Virreina Centre de la Imatge l’exposició Sala Aixelá (1959-1975) comissariada per Laura Terré.

Aixelá va ser un establiment especialitzat en aparells audiovisuals que va obrir les portes el juliol de 1958 al número 13 de la Rambla de Catalunya de Barcelona.

Al cap d’uns mesos, l’advocat i crític de fotografia Josep Maria Casademont es fa càrrec del departament de publicitat de la botiga i inicia, al soterrani del local, una programació estable amb projeccions cinematogràfiques, conferències, sessions de música contemporània, música clàssica i jazz.

El 1959 Aixelá incorpora un programa d’exposicions fotogràfiques que s’inicia amb la mostra Terré-Miserachs-Masats. A partir de l’any 1963, també sota la direcció de Casademont i en col·laboració amb Pere Figuera, comença a editar la revista Imagen y Sonido.

La sala Aixelá –tal com era coneguda en aquella època– va mantenir les seves programacions fins al 1975, cosa que la va convertir en un punt de trobada i una plataforma de difusió de la fotografia, el cinema clàssic i amateur i els corrents musicals d’avantguarda.

L’exposició que es presenta a La Virreina Centre de la Imatge és el resultat d’un procés laboriós de localització d’autors, documents i obres, i constitueix la primera recerca metòdica duta a terme fins a l’actualitat.

La Biblioteca de Fotografia de l’IEFC hi ha col·laborat prestant diversos números de revistes de la seva hemeroteca. Entre els títols prestats trobem Imagen y Sonido i Arte Fotográfico, amb números corresponents a les dècades dels anys seixanta i setanta.

Exposició Sala Aixelá (1959-1975)