VISIONADOS BFOTO

DATES

De l’1 al 3 de Juny de 2018

LOCALITAT

Barbastro

EXPOSICIÓ DE MYRIAM CORREA

DATES

De 30 de maig 30 de juny de 2018

LLOC

Centro de Congresos y Exposiciones de Barbastro

L’IEFC participa en el festival BFOTO de Fotografía Emergente, que es celebra en la localitat de Barbastro entre els mesos de maig i juny de 2018.

BFOTO

El Festival BFOTO, en la seva cinquena edició, integra en la convocatòria Visionados, entre l’1 i el 3 de juny, una categoria per escoles de fotografia; un espai d’intercanvi on els alumnes i professors assistents, a més d’un Jurat oficial, poden intercanviar opinions sobre els projectes presentats.

L’IEFC hi ha estat convidat per l’organització de BFOTO, facilitant l’estada d’un professor i de un grup integrat per cinc alumnes del Graduat en Fotografia de l’IEFC.

Aquest alumnes tenen l’oportunitat de presentar als Visionados els seus projectes fotogràfics i aspirar a la Beca Visionados-Escuelas, concedida per l’organització del festival, consistent en una quantia econòmica destinada a la producció de l’obra a exposar al festival BFOTO del proper any 2019.

Els alumnes seleccionats són els mateixos que van participar a l’UtopiaMarkets Photo, amb la finalitat de oferir-los  l’experiència de la  realització d’un projecte fotogràfic (IEFC), vendre l’obra (Utopia) i defensar-la segons criteris (BFoto).


Projectes i alumnes seleccionats:


Per altra banda, l’IEFC també participa en el festival BFOTO amb l’exposició de Myriam Correa, que ja ha finalitzat el Graduat en Fotografia de l’IEFC, i que hi exposa la seva obra Nocturnal Fears, guanyadora de la Beca Visionados Escuelas 2017.

S’inaugura el dijous 31 de maig, a les 19:30 h, i es pot veure fins al 30 de juny de 2018 al Centro de Congresos y Exposiciones de Barbastro.

El Divendres 1 de juny, a les 18:00 h, després de la sessió de visionats, Myriam Correa explica el desenvolupament del seu projecte en la mateixa sala.

Foto: Myriam Correa

Nocturnal Fears. Myriam Correa

Al juny de 2017 presenta el work in progress Nocturnal Fears. Es tracta d’un esbós personal, fet a manera d’assaig, per tractar de comprendre la naturalesa dels seus greus episodis d’insomni i pànics nocturns, que pateix durant una època de foscor i ombra. Guanya la Beca Visionats i decideix ampliar el projecte donant-li un sentit i una finalització.

Myriam del Alba. (Maresme, 1988). Fotògrafa, educadora social especialitzada en drogodependències, iniciada en el Budisme, escriu, viatja. Comença a treballar amb trastorns de conducta i decideix reinventar-se, als 26 anys, i entrar en contacte amb la seva faceta preferida cursant els estudis de fotografia a l’IEFC. Arran dels seus projectes realitzats durant la seva època d’estudiant, participa en diverses exposicions conjuntes i guanya la beca per assistir a la residència artística dirigida per Antoine d’Agata a Arles (França) el 2017: el projecte que neix allí es difon en el mateix Arles, així com en FotoLeggendo (Itàlia) i La Nuit de l’Instant (Marsella). Poc després, participa a BFOTO 2017, on guanya la Beca Emergents.

Decantada per la fotografia d’autor, la seva obra parla dels processos psicològics i emocionals propis i del món. Cerca incansablement la intensitat, trobant, sovint, el drama de la vida interior.