INFORMACIÓ PRÀCTICA

INAUGURACIÓ

Diumenge 7 de juliol de 2019, a les 18:00 h.

DATES

Del 7 de juliol al 15 d’octubre de 2019

HORARI

Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 hores

LOCALITZACIÓ

Torre de l’Amo

Viladomiu Nou – Gironella (Berguedà)

L’IEFC presenta cinc exposicions a la Torre de l’Amo fruit de l’acord de col·laboració amb Civitas Cultura.

Les exposicions formen part de la programació del Festival Càpsula Colònia Oberta, que es poden visitar a la Torre de l’Amo que presideix la colònia tèxtil de Viladomiu Nou, a Gironella, i que ara inicia un procés per avançar cap a una colònia creativa contemporània.

  • Pensat i fet. Enric de Santos
  • Primeres mirades. Noussair Al Bachir El Alami
  • Plasti(ficats). Míriam Garcia
  • De cara. Llei Mordassa i 40 anys de Transició. Isidre García Puntí
  • Lucy. Joan Bugatell

Pensat i fet. Enric de Santos

Enric de Santos exposa el seu projecte fotogràfic Pensat i Fet, composat per un recull de fotografies on reafirma els seus trets d’identitat com autor. En cada un dels motius, entorns i paisatges fotografiats es proposa -i ens proposa- reflexionar sobre com la capacitat estètica, com a conseqüència d’un perfeccionament tècnic, pot arribar a esdevenir en diversitat de conceptes al voltant de les vivències més íntimes de l’ésser humà.


Primeres mirades. Noussair Al Bachir El Alami

Foto: Noussair Al Bachir El Alami
Foto: Noussair Al Bachir El Alami

Noussair Al Bachir El Alami va néixer a Chefchaouen, Marroc, l’any 1999. Ha participat en diferents exposicions col·lectives a la seva ciutat d’origen, sent remarcable la del Festival Internacional de la Fotografia l’any 2017. És membre de l’Associació Fotogràfica Chaouen Online.

Aquesta petita mostra del seu treball recull fotografies que l’autor va fer a l’edat de 12 anys. Enric de Santos ha estat l’impulsor de la present exposició motivat per rescatar les primeres mirades d’un fotògraf que va conèixer als inicis de la seva vocació.  Enric de Santos imparteix xerrades i tallers de fotografia al Marroc com a President de l’A.N.F.A.

facebook.com/noussair.bachiralami


Plasti(ficats). Míriam Garcia

Plasti(ficats) és un projecte que neix de la necessitat de conscienciar (i conscienciar-me) sobre el greu problema de l’excés de residus plàstics que estan afectant el medi ambient actualment i, de retruc, a tots nosaltres.

En definitiva, la meva proposta és un viatge de reflexió per traslladar un missatge de preocupació a través de les imatges, que sempre he concebut des d’una vessant artística i, sobretot, estètica.

Míriam Garcia


De cara. Llei Mordassa i 40 anys de Transició. Isidre García Puntí

Aquest projecte inclou un recull de vint-i-un retrats de protagonistes afectats pels retalls de les llibertats i els drets. Els 40 anys de la Constitució, coincideixen amb l’aplicació de la Llei Mordassa promulgada el 2015, amb un evident deteriorament democràtic, i amb l’ascens de la ultradreta, i la visible pèrdua de llibertats. No hi són tots, però els que hi surten són un bon exponent d’aquest retrocés. Aquesta galeria de protagonistes esdevé una representació i una fotografia fidel d’allò que hem perdut amb aquests darrers anys, i que no estem disposats a deixar escapar.


Lucy. Joan Bugatell

La fotografia ha estat per a mi sempre una eina d’exploració i recerca, i és a partir d’aquesta inquietud que decideixo contactar amb el Konvent Zero (Berguedà), després de veure el canvi que havia experimentat aquell entorn. Esdevenint actualment un punt clau de la creació i difusió artística al nostre territori.

Parlo amb una de les artistes residents, Ivana Ray Singh (Menorca) i acordem fer un seguiment de la seva activitat artística durant la residència al Konvent. A través de les imatges,   el món personal de la Ivana pren forma i per uns moments podem fer un petit recorregut pels seus paisatges onírics plens de simbolismes alquímics.

Joan Bugatell


Torre de l’Amo

Civitas CulturaAdreça: Viladomiu Nou – Gironella (Berguedà).
Inauguració: Diumenge 7 de Juliol a les 18:00 h.
Dates: Del 7 de juliol al 15 d’octubre de 2019.
Horari: Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h.