FESTIVAL GOLLUT

DATES

Del 12 d’octubre al 3 de novembre de 2019

LLOC

Ribes de Freser (Ripollès)

L’IEFC present en la 6a edició del Festival Gollut de cinema compromès, fotoperiodisme, muntanya i medi ambient.

El Festival Gollut és un certamen de referència que, en la seva sisena edició, s’especialitza en obres audiovisuals i fotogràfiques que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat.

El festival està organitzat per Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, i es celebra del 12 d’Octubre al 3 de Novembre a la població de Ribes de Freser.

En aquesta 6a edició del festival, l’IEFC está present per partida doble a la Vetllada de la fotografía.

Per una banda, compta amb una projecció de reportatges que es pot veure en la Sessió vespre – La vetllada fotogràfica, el dissabte 12 a les 21:45 h.

Territori Documental

Territori Documental és un conjunt de sis projectes documentals, i el títol es refereix tant al contingut -i per tant cap a on dirigim la mirada- com també planteja una reflexió sobre què és document, quina és la forma de la seva representació. El Territori Documental pot tenir un ampli abast, però aquí volem aportar la visió atenta d’aquella fotografia  on els temes propers al nostre entorn esdevenen d’interès  per la cura i sensibilitat aportada per cada fotògraf.  Territori és un club de rock que viu la devoció com un temple de culte (Aitor Rodero); és  un zoo que ens trasllada una reflexió sobre seu futur (Roger Canal); és el paisatge d’uns camps de concentració que reconstrueix la memòria d’una família exiliada (Marta del Moral); és una entitat que treballa la integració i l’autonomia d’aquelles persones que tenen malalties mentals (Ana García Rodríguez); és l’espai quotidià on es  mostra un missatge de superació  d’aquelles dones que han patit violència de gènere (Paula Roque); i finalment,  és la llar com l’espai de dependència on és assistit qui  ha perdut autonomia física, psíquica o intel·lectual (Sara Cerviño). Territoris.

Aquests sis projectes van estar exposats sota el mateix títol durant el Festival Visa.

Convocatòria Reportatge de Fotoperiodisme

I a més, dins la competició de reportatges de fotoperiodisme social, han estat seleccionats 6 projectes d’autors que han estudiat a l’IEFC per tal d’optar al premi Gollut al millor reportatge:

  • Una llave para la dignidad d’Astrid Lozano.
  • Geni Lozano, Catalunya Ràdio, Washington d’Astrid Lozano.
  • Tradición gitana de Germania Mora.
  • El silencio de un terremoto de Germania Mora.
  • Levanta la vista y… Escúchalos d’Aitor Rodero.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Avui #ribesdefreser s’omple d’activitats del 6è #FestivalGollut. Consulta el web www.festivalgollut.com, #vallderibes #slowdays #pocapoc #ribesdefreser @tv3cat

Una publicación compartida de Festival Gollut (@festivalgollut) el