Festival Promenades Photographiques de Vendôme

DATES

Del 15 de Juny a l’1 de Setembre de 2019

Cap de setmana d’obertura: 21, 22 i 23 de juny

LOCALITZACIÓ

Vendôme (França)

Cecilia Montobbio i Lucia Trouiller, en representació de l’IEFC, viatgen al Festival Promenades Photographiques de Vendôme (a prop de París).

Foto: Cecilia Montobbio
Foto: Cecilia Montobbio

Cecilia Montobbio exposa Rutines de llum, un projecte, iniciat a l’assignatura Fotografia Creativa del Graduat en Fotografia de l’IEFC, i a més participa en el Prix Mark Grosset en el marc d’aquest Festival.

Rutines de Llum

Desenvolupo aquest projecte observant el meu dia a dia atentament, treball sobre el meu espai quotidià. Em trobo una realitat difusa, present i evident que dialoga amb tot allò que ocupa un terreny íntim que necessita més atenció. La llum travessa i envaeix els límits de l’espai, s’adapta i transforma els elements sobre els quals mor. Dignifica l’espai d’una manera canviant i respectuosa.

Cecilia Montobbio


Lucia Trouiller pren part al Campus Internacional on amb estudiants de diferents escoles de fotografia produeixen una creació col·lectiva.

Lucia Trouiller, representant de l’IEFC,  participa al Campus Internacional on durant dues setmanes, i en residència a Vendôme,  els estudiants vinguts d’escoles de fotografia de diferents països realitzen una creació col·lectiva. Aquest any, el tema a desenvolupar és Elogi de la lentitud. Són acompanyats per docents i fotògrafs professionals al llarg del procés  de creació. El workshop es celebra de l’11 al 21 de juny de 2019 i al finalitzar es presenta en format expositiu quedant visible en el marc de les Promenades Photographiques del 22 de juny a l’1 de setembre 2019.

CAMPUS 2019 from Promenades Photographiques on Vimeo.

Foto: Lucia Trouiller
Foto: Lucia Trouiller

El treball de Cecilia Montobbio està inclòs en l’exposició col·lectiva Écoles Internationales de Photographie, que reuneix els treballs d’una vintena d’escoles d’arreu del món i que participen en el Prix Mark Grosset.  L’IEFC considera que és una molt bona oportunitat per presentar els projectes dels alumnes. Pàtric Marin, amb el seu treball La pell ruda de l’elefant, en va ser guanyador l’any 2015 i, al llarg d’aquests anys, Maite Guerrero i Marc Balló també han obtingut el premi ANI al millor portfoli del Festival.

Aquests han estat els representants de l’IEFC en el Prix Mark Grosset dins el Festival Promenades Photographiques de Vendôme:

 • 2018 Thierry Dana
 • 2017 Valentina Vacó
 • 2016 Núria Porras
 • 2015 Pàtric Marin (guanyador Prix Mark Grosset)
 • 2014 Marc Balló (premi ANI al millor portfoli)
 • 2013 Lea Tyrallová
 • 2012 Montse López
 • 2011 Maite Guerrero (premi al millor portfoli)
 • 2010 Isidre GarciaPuntí
 • 2009 Salvi Danés
 • 2008 Miguel Miralles

Carles Costa, del departament d’Activitats Culturals de l’IEFC, acompanya a Cecilia Montobbio a Vendôme per coordinar tota l’activitat, fet que porta realitzant des dels inicis de la participació de l’IEFC en aquest premi.


Vendôme. Écuries Sud du Quartier Rochambeau

Dates: del 15 de juny a l’1 de setembre de 2019
Cap de setmana d’obertura: 21, 22 i 23 de juny.