EXPOSICIÓ

DATES

Del 23 de febrer al 18 de març de 2018

LLOC

La Cotonera: Carrer Joan Abad 1. Barri del Rec (Igualada)

HORARI

Dilluns tancat

De dimarts a dijous: de 19 a 21 h

Divendres: de 18 a 21 h

Dissabtes: d’11 a 14 h i de 17 h a 21 h

Diumenges: d’11 a 14 h i de 18 h a 21 h

Del 23 de febrer al 18 de març de 2018 es celebra el festival FineArt Igualada, un esdeveniment de fotografia on es poden veure exposicions i participar en activitats paral·leles com projeccions audiovisuals, xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers.

En aquesta 6a edició del festival, l’IEFC presenta l’exposició:

RE-habitar // Disonancia Animal

Dos projectes sorgits del seu Graduat en Fotografia que han rebut una Menció en la categoria Júnior dels Premis Lux 2017: RE-habitar, de Sandra Ramos Casasampera, i Disonancia animal, de Daniel Iglesias Jäckle. Dos projectes que, en la seva diferència formal, mantenen una doble acció creativa: construir prèviament una imatge per a, posteriorment, registrar-la en fotografia.


Re-habitar

Sandra Ramos Casasampera

RE-habitar, de Sandra Ramos Casasampera

RE-HABITAR parla de vida, abandó, mort i renéixer.

La idea és tornar la vida a mobles i objectes que han estat abandonats. Objectes que alguna vegada van ser importants en una llar.

Amb aquesta finalitat els he integrat en paisatges naturals, proporcionant-los un nou hàbitat.

Composició, llum i paisatge van ser essencials en l’intent de donar protagonisme a cada un d’ells.


Dissonància animal

Daniel Iglesias Jäckle

Disonancia animal, de Daniel Iglesias Jäckle

Dissonància animal és una sèrie fotogràfica que pretén reflectir la desigualtat entre espècies animals i empatitzar amb els que són maltractats per al consum humà.

Aquesta sèrie no és una reivindicació, sinó una reflexió sobre com la nostra societat en l’era de la infoxicació sovint només filtra el que li convé i interessa per saciar els seus plaers com són l’alimentació, la cosmètica o la moda, eludint la seva procedència i en què condicions han estat tractats, alimentats i sacrificats aquests animals.

Aquesta sèrie va dirigida directament al consumidor qui és el generador de la demanda d’aquests productes, si no hi ha demanda no hi ha producció, si no hi ha producció no hi ha maltractament animal.

Les imatges mostren colors vius i escenes una mica còmiques, com antítesi del concepte d’aquesta sèrie, en al·lusió al caràcter hedonista de la societat occidental que demana allò que els produeix un plaer efímer i intens i evita el que vulnera la seva sensibilitat o no el beneficia en algun aspecte.


La Cotonera

Adreça: Carrer Joan Abad 1. Barri del Rec (Igualada)

Horaris: Dilluns tancat.
De dimarts a dijous: de 19 a 21 h.
Divendres: de 18 a 21 h.
Dissabtes: d’11 a 14 h i de 17 h a 21 h.
Diumenges: d’11 a 14 h i de 18 h a 21 h.

Organització FineArt Igualada: Ajuntament d’Igualada i Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI)


En aquesta edició del festival FineArt Igualada, també hi exposen Adriana Olsina i Quim Farrero, professor de l’IEFC.

Adriana Olsina exposa Arbres singulars a la Sala d’exposició d’art i disseny Nivell 46: un projecte fotogràfic que té com a objectiu principal contagiar l’entusiasme, la fascinació i l’interès que suscita la contemplació dels arbres singulars, difonent a la vegada la necessitat de conservar-los i protegir-los de qualsevol amenaça.

Quim Farrero exposa Don’t forget ’93 al Museu de la Pell: un quadern de viatge, una visió personal d’un país, Bòsnia, marcat per l’anomenada Guerra dels Balcans; i en el qual la vida quotidiana –actual- conviu amb les petjades de la història recent.