EXPOSICIÓ

LLOC

Centre d’Études Catalanes – Faculté des Lettres de Sorbonne Université

ADREÇA

39, rue du Bourg-Tibourg – Paris (França)

DATES

Del 8 de novembre al 18 de desembre de 2019

HORARI

de dilluns a divendres

ENTRADA LLIURE

INAUGURACIÓ

DATA

Dijous 7 de novembre de 2019, a les 18:30 h

ENTRADA AMB INVITACIÓ

El Centre d’Études Catalanes de la Facultat de Lletres de la Sorbonne presenta del 8 de novembre al 18 desembre de 2019 una selecció de fotografies analògiques de Narcís Darder, sota el títol Géométries et abstractions – L’œuvre expérimentale en couleurs de Narcís Darder.

Narcís Darder és conegut sobretot per les seves fotos en blanc i negre de la vida quotidiana de Barcelona en els anys ’60, que s’han pogut veure en diferents exposicions individuals i col·lectives, com la que es va celebrar al Centre d’Études Catalanes l’any 2012.

En els anys ’70, Narcís Darder va experimentar amb la fotografia abstracta. Amb una tècnica analògica que ell mateix va desenvolupar, aprofitant les possibilitats que oferia la càmera Hasselblad 500 C, va obtenir imatges insòlites caracteritzades per una rica combinació de repeticions i variacions de les formes i els colors.

Aquesta exposició mostra una selecció del treball experimental en color del fotògraf català Narcís Darder (1923-2006), realitzat a Barcelona als anys ’70. El fotògraf s’allunya temporalment de la seva visió habitual de la vida urbana a Barcelona en blanc i negre de la dècada anterior, per dedicar-se a experiments en fotografia en color. El resultat són imatges transformades i formes abstractes que crea mitjançant una tècnica original.

Comissària: Isabel Darder

Organitzat pel Centre d’Études Catalanes de la Facultat de Lletres de la Sorbonne, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

Géométries et abstractions – L’œuvre expérimentale en couleurs de Narcís Darder