L’IEFC presenta un conjunt de 6 projectes ben diferenciats de fotografia documental. Aquests treballs corresponen a una selecció de reportatges realitzats per alumnes del Graduat de Fotografia i del Curs d’Especialització en Reportatge Documental de Proximitat de l’IEFC.
Els autors exposats són Oscar Bayona Pie, Judit Domingo Sánchez, Juan Ignacio Genco, Nagore Giménez, Sandra Gross Montserrat i Gonzalo Martínez Barceló.
L’exposició s’inaugura el dijous 1 de desembre, a les 19 h, i es pot veure fins al 23 de desembre de 2016 a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles.
Aquesta exposició va ser presentada en el marc del Festival Off Perpinyà 2016, amb el suport de Visa pour l’Image.
Hexàgon. 6 línies de fotografia documental
Hexàgon és un conjunt de 6 línies de fotografia documental; un format per mostrar la realitat que ens envolta. Si la fotografia sempre ha estat àmplia en la seva capacitat expressiva, el reportatge documental, per tal de mantenir la seva vigència, ha de mostrar la seva capacitat de continua renovació per abordar temàtiques socials des de diferents perspectives.
Els sis projectes fotogràfics mostren només una part d’aquesta diversitat de línies documentals. Podem trobar des del formalisme del retrat-reportatge de Sandra Gross Montserrat, la nuesa de l’objecte de Judit Domingo Sánchez, els valors narratius de Nagore Giménez, el fotoperiodisme de trinxera de Gonzalo Martínez Barceló, el diari de viatge de Juan Ignacio Genco, i la força de la instantània d’Oscar Bayona Pie
Comissariat: Departament d’Activitats Culturals de l’IEFC.
Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles
Adreça: Carrer Comte d’Urgell, 145-147. (Planta -1) Barcelona
Dates: De l’1 al 23 de desembre de 2016
Horari: De dilluns a divendres de 9 a 21 h. Dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Treballs exposats
Moquehue – Juan Ignacio Genco
J. I. Genco
Mirades (in)visibles – Nagore Giménez
El que sents i el que veus puc ser jo mateix o la construcció que tu fas dia rere dia sobre mi.
El que veus pot ser quelcom singular i diferent o la marca d’allò temorós i indesitjable.
El que veus puc ser jo com a subjecte amb drets i deures o un individu estacionat en categories discriminatòries.
El que veus pot ser desig, essència i il·lusió o ànimes robades per la normalitat.
El que veus en definitiva pot ser la possibilitat d’un món singular amb persones singulars o
la construcció d’una realitat castrant a causa dels normalismes i el desconeixement.
Ara, obre els ulls i mira’m, què és el que veus?
Anna Bermejo
Projecte sobre la problemàtica i l’estigma social entorn de les malalties mentals que dóna visibilitat als participants en els tallers del Club Social d’Aixec, cooperativa de Barcelona dedicada a l’àmbit de la salut mental.
Darrera de cada fugida – Judit Domingo Sánchez
Les persones que apareixen en aquest treball viuen a la ciutat i província de Barcelona. Tres històries diferents però amb un mateix destí. Aquests són alguns dels objectes que van poder agafar i guardar. A través d’ells recorden la seva anterior vida, una vida que ja no tornarà a ser la mateixa.
Famílies – Sandra Gross Montserrat
És un treball que parla d’amistat, generositat, del fet d’estimar i ser estimat, de pertànyer a un nucli que ens defineix i ens posiciona. És un projecte que parla del desig, de ser valents, d’optimisme, d’opcions de vida, de llibertat i de renúncia.
Totes les fotografies s’han disparat a Barcelona, als barris del Poble Sec, Sant Antoni, Poble Nou, Raval, Hostafrancs, Eixample, Les Corts, i Sant Cugat.
Per viure s’ha de saber estimar. Feliu Ventura
Abril a Barcelona – Oscar Bayona Pie
L’emigració andalusa cap a Catalunya a la recerca de treball iniciada a principis del segle XX, ha mantingut el seu arrelament cultural i, al mateix temps, s’ha integrat a la cultura catalana fins a establir una reconeguda convivència i assimilació mútua. Com a prova d’això, en aquesta Fira d’Abril de Catalunya, oberta a tot tipus de públic, es donen contrastos d’origen cultural fruit de la voluntat d’un poble que vol compartir les seves tradicions; les mateixes que conviden a viure-les des de tots els sentits.
La Fira d’Abril de Catalunya, distribuïda en un conjunt d’unes setanta casetes més la fira d’atraccions, oberta durant deu dies i visitada per més d’un milió de persones, està organitzada per Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya (FECAC).
Compartir