III Jornades de Fotografia Social

DATES

11, 12 i 13 de Desembre de 2018

HORARI

De 19 a 21 h.

LLOC

Palau de la Virreina

Adreça: La Rambla, 99. Barcelona

Telèfon: 93 316 10 00

Entrada lliure

Aforament limitat

Sense inscripció prèvia

MÉS INFORMACIÓ

jornadesfotografiasocial.com

#fotosocial18

III Jornades de Fotografia Social

Les III Jornades de Fotografia Social són un espai per a la reflexió i el debat sobre la mirada de professionals a l’hora d’abordar contextos d’injustícia social; la seva responsabilitat i compromís al fotografiar un determinat moment o una determinada realitat posant el focus en les desigualtats i promovent una consciència col·lectiva.

Les III Jornades de Fotografia Social reuneixen a professionals de la fotografia i organitzacions que donen veu als col·lectius vulnerables amb la finalitat d’exposar les seves coincidències i les seves diferències com a plataformes de visibilització de l’exclusió social, la discriminació, les desigualtats, la justícia social i els drets humans.

En aquesta tercera edició, abordem la pobresa en la infància, que priva els nens i nenes dels seus drets més fonamentals i provoca no només el patiment del grup més vulnerable de la societat, sinó que condiciona el futur de tota la humanitat. Professionals de la fotografia i entitats socials debaten sobre les diferents pobreses que afecten la infantesa: l’econòmica, l’emocional i afectiva, l’estructural, la pobresa que afecta especialment les nenes o aquella que es genera amb les guerres.

ORGANITZEN:

Fundación Vicente Ferrer

Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya

COL·LABORA:

La Virreina Centre de la Imatge


Entrada lliure / Aforament limitat / Sense inscripció prèvia

Dates: 11, 12 i 13 de desembre de 2018
Horari: de 19 a 21 h.

Lloc: Palau de la Virreina
Adreça: La Rambla, 99. Barcelona
Telèfon: 93 316 10 00


PROGRAMA

Jornada 1: 11 DE DESEMBRE DE 2018

Albino. Foto: Ana Palacios
Albino. Foto: Ana Palacios

19 – 20 h. CONFERÈNCIA:
Fotoperiodisme de l’invisible, d’Ana Palacios, fotògrafa documental centrada en temes africans que treballa en col·laboració amb diferents ONGs, com Mans Unides, África Directo i UNICEF.

20 – 21 h. PONÈNCIES:
Els drets dels infants com a drets humans exigibles, per Maria Jesús Larios,  adjunta al Síndic de Greuges de Catalunya per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents.

La infància, una altra víctima de la desigualtat, per Pablo Tosco, fotoperidista d’OXFAM Intermón.

Jornada 2: 12 DE DESEMBRE DE 2018

Pobreza infantil en España / Save the Children. Foto: Mingo Venero
Pobreza infantil en España / Save the Children. Foto: Mingo Venero

19 – 20 h. CONFERÈNCIA:
Pobresa infantil a Espanya, de Mingo Venero, documentalista fotogràfic centrat en temàtiques de drets humans i justícia social, i d’Eulàlia Tort, periodista especialitzada en el tercer sector; que ha treballat per Càritas i per Save the Children, on ha col·laborat amb l’equip que coordinava el treball de Mingo Venero.

20 – 21 h. PONÈNCIES:
Salut i pobresa infantil. Quina és la realitat? per la Dra. Montserrat Dolz Abadia, cap de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La pobresa emocional, una xacra invisible, per  la Dra. Carme Tello i Casany,  Psicòloga clínica, Presidenta de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada – ACIM, i  Vicepresidenta de la FAPMI.

Jornada 3: 13 DE DESEMBRE DE 2018

Centro de Niños Discapacitados – Fundación Vicente Ferrer. Foto: Ángel López Soto
Centro de Niños Discapacitados – Fundación Vicente Ferrer. Foto: Ángel López Soto

19 – 20 h. CONFERÈNCIA:
L’educació, una eina per erradicar la pobresa, d’Ángel López Soto, fotoperiodista centrat en temes d’actualidat, denúncia social i medi ambient.

20 – 21 h. CONFERÈNCIA:
Les nenes de l’Índia, en el focus de la desigualtat, per Doreen Reddy, Directora durant 36 anys (1982-2018) del Programa Dones de la Fundación Vicente Ferrer.


jornadesfotografiasocial.com

#fotosocial18