CONFERÈNCIA

DATA

Dilluns 12 de febrer de 2018, a les 18:15 hores.

LLOC

IEFC: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona

Entrada lliure. Aforament limitat.

Epson

Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia 2016, imparteix una conferència a l’IEFC com a ambaixadora d’Epson en la seva campanya Esta es mi verdad.

Aquest acte s’emmarca en la campanya Esta es mi verdad, proposada per EPSON amb la intenció d’oferir la veritat sobre el moment, l’atmosfera, la llum i el relat que s’integra en les fotografies de cinc autories reconegudes del món de la fotografia contemporània. Des de que la imatge és percebuda i captada a través de l’objectiu fins al resultat final de la impressió, es genera tot el procés que tanca l’acte de la creació fotogràfica.

Sobre aquests principis Isabel Muñoz traça la seva conferència que es complementa amb una entrevista pública que en el mateix acte li realitza el periodista Manuel San Frutos.

Referent a la seva fotografia Isabel Muñoz comenta:

Com a narradora d’històries que sóc, a través de les meves imatges intento transmetre la veritat de les persones, la seva vida, el seu sofriment i la seva bellesa. Els hi dono veu. (…) La veritat en fotografia té a veure amb la confiança i el respecte. Quan fotografio a algú i tinc aquesta confiança, puc explicar la seva història com si fos testimoni del seu passat, present i futur. (…) La impressió és com l’últim traç d’un quadre, completa la història que vull explicar i, per a mi , és realment important.

Conferència d'Isabel Muñoz: Esta es mi verdad

Epson

L’IEFC ha estat la seu escollida a Barcelona per acollir un dels actes de la campanya Esta es mi verdad, organitzada per EPSON Espanya. La resta d’actes i conferències es desenvolupen durant els propers mesos en diferents ciutats europees.


Data: Dilluns 12 de febrer a les 18.15 h.
Lloc: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya
Adreça: Carrer del Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial)

La Industrial Escola d'Art

Entrada lliure. Aforament limitat.

Aquest acte compta amb la col·laboració de l’Escola d’Art La Industrial que cedeix a l’IEFC la seva sala d’actes, ubicada en el mateix recinte de l’Escola Industrial.


Workshop impressió Epson amb Isabel Muñoz per a alumnes de l’IEFC

Com una activitat més d’Esta es mi verdad, el mateix dilluns 12 de febrer, a les 17 h, la fotògrafa Isabel Muñoz ofereix un workshop per als alumnes on explica com fa els tiratges de les seves còpies de gran format, i quina és la qualitat que demana d’una impressió.

Simultàniament mentre s’imprimeixen còpies ens explica com preparar els arxius i com exprimir les possibilitats del plotter fotogràfic Epson per obtenir la qualitat que desitja el fotògraf.

També es parla de les possibilitats del plotter a l’hora d’imprimir color o blanc i negre, així com els tipus de paper més adequats.

Activitat interesant per aprendre a controlar la impressió i conèixer el plotter amb el que posteriorment els alumnes poden practicar a classe.

El nombre de places està limitat a 20. Per reservar lloc cal fer una inscripció prèvia enviant un correu a info@iefc.cat i posant a l’assumpte Workshop Epson.


Isabel Muñoz

Isabel MuñozNascuda a Barcelona, ​​Isabel Muñoz es va mudar a Madrid en la seva adolescència, llaurant-se una carrera com a prestigiosa fotògrafa de l’ésser humà. La seva obra se centra en la vista i en els sentits, superant al cos per tocar la realitat després d’ell. La seva primera exhibició va tenir lloc a Madrid, el 1986, i des de llavors les seves obres s’han exposat a París, Nova York i Tòquio, entre molts altres llocs.

Les fotografies d’Isabel es distingeixen per ser majoritàriament monocromàtiques i per haver-se imprès en formats molt grans, mostrant els seus subjectes amb increïble detall. Viatja pel món a la recerca de cultures i grups d’una increïble diversitat: des de ballarins de tango fins monjos guerrers, toreros i presos tatuats.

Les obres d’Isabel han rebut una gran varietat de premis, com el World Press Photo i la medalla d’or del Ministeri de Cultura a Espanya. En 2016 se li va atorgar el Premi Nacional de Fotografia a Espanya, el millor reconeixement que pot rebre un fotògraf espanyol. Aquest premi nacional pretén ser el cor de la pròxima exposició de la seva carrera, que tindrà lloc a Madrid, el març de 2018.