PRESENTACIÓ LLIBRE

2 de desembre de 2022 a les 18 h

LLOC

IEFC

c/ Comte d’Urgell, 187, 08036 Barcelona

El divendres 2 de desembre de 2022 (a les 18 h)  Josep Sancho presenta el seu fotollibre El Gos i Moriyama i altres curts animals a  l’IEFC.

El fotollibre és fruit del Curs d’especialització Antropologia Visual i la presentació anirà a càrrec de la docent del curs, antropóloga i historiadora  Noelia Pérez Sández.

EL GOS MORIYAMA I ALTRES CURTS ANIMALS

Stray dog, 1971, Misawa. Foto: Daido Moriyama
*Stray dog, 1971, Misawa. Foto: Daido Moriyama. 

La icònica fotografia d’un gos de carrer, feta el 1971 per Daido Moriyama, provoca un conjunt d’imatges en què els protagonistes són ara els gossos barcelonins.  I també és punt de partida per a catorze relats curts que se sumen a les imatges i que discorren entre animals domèstics versus mascotes, bèsties llegendàries i criatures radioactives, el Museu del Prado, la muntanya de Montjuïc i un Japó fotogràfic imaginari.

Encara que no ho sembli, totes aquestes coses estan connectades.

*”El gos Moriyama i altres curts animals” conté un capítol dedicat a la icònica fotografia de Daido Moriyama. 


Foto: Josep Sancho
Foto: Josep Sancho

JOSEP SANCHO

Nascut a Barcelona, quan la tele era en blanc i negre, va cursar EGB i transitar per la subsegüent deriva educativa-laboral per tal de “guanyar-se la vida”.

En un moment donat, es va interessar per les arts: pintura, practicant a la desapareguda Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona, i, posteriorment, per la fotografia més enllà de les fotos de vacances, assistint en els últims temps a cursos en l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

És autor de dos fotollibres: “La Habana en llamas” (2017), actualment esgotat, i “El Gos i Moriyama i altres curts animals” (2022).

@josepsansala

 

Presentació llibre
2/12/23, 18 h
IEFC, c. Comte d’Urgell, 187, 08036 BCN.