INAUGURACIÓ

14 de setembre a les 19:00 h.

Amb la presència dels hereus.

EXPOSICIÓ

DATES

Del 9 de setembre al 18 de novembre de 2022

HORARI

De dilluns a divendres de 9 a 21 h.

LLOC

IEFC

C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

Festival Revela-t 2022L’IEFC presenta l’exposició Keelerscope, de Tony Keeler (1933-2016); una retrospectiva de la seva trajectòria fotogràfica comissariada pels hereus de la seva obra. Aquesta exposició s’emmarca dins del RT-Circuit Barcelona, a la desena edició del Festival Revela’t 2022.

KEELERSCOPE

Més enllà dels seus projectes professionals, Tony Keeler continuava amb la càmera observant el seu dia a dia; era la manera d’expressar-se i connectar amb el món.

Keelerscope presenta les facetes de l’obra de l’autor al llarg de cinc dècades, de 1960 a 2010; paral·lelismes de contingut i forma que travessen el temps i l’espai. Són instants capturats durant una vida, instants que formen certes simetries aleatòries, com les d’un calidoscopi.

Tony Keeler, viatger de la mirada, capta les seves percepcions del món com a poemes i relats fotogràfics on el factor humà és explorat en el seu propi entorn.

Comissariat pels fills de Tony Keeler
Exposició organitzada i produïda per l’IEFC.


Tony Keeler self Portrait. Sitges, 1970's
Tony Keeler self Portrait. Sitges, 1970’s

Tony Keeler

(Glen Ridge, 1933 – Sitges, 2016)

D’origen nord-americà, Herbert Keeler-Klipstein, conegut com a Tony Keeler, va començar la seva carrera l’any 1960 al seu estudi de Sitges. La singularitat del seu treball adquireix notorietat al ser exposat a galeries icòniques com Aixelá i Spectrum, així com per Ibiza a Dream, llibre publicat l’any 1973. Després d’una carrera prolongada en el temps, l’any 2013 va ser reconegut pel Ministerio de Cultura al formar part del Diccionario de Fotógrafos Españoles. En l’actualitat, la seva obra està sent catalogada i divulgada pel seus hereus i curadors.


Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial) Barcelona.
Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.
Dates: del 9 de setembre al 18 de novembre del 2022.
Inauguració: 14 de setembre a les 19 h. Amb presència dels hereus.


Acte de cloenda de l’exposició Keelerscope, de Tony Keeler

Projecció del documental Who is Tony Keeler?, seguit d’una xerrada oberta sobre la seva vida i la seva obra a càrrec del comissariat de l’exposició.

Who is Tony Keeler?

Foto: Gabriela Zea Nadal
Foto: Gabriela Zea Nadal

Direcció: Adriana de Sandoval Serra i Gabriela Zea Nadal.
Producció: Linda S. Klipstein, 2015.
Retrat de Tony Keeler a partir dels records i les percepcions de les persones que el van conèixer al llarg de la seva vida.

 

 

 

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 19h.
IEFC – Sala Steichen
Entrada lliure fins omplir l’aforament