EXPOSICIÓ

DATES

22/03/24 al 02/06/24

LLOC

Centre d’Art Contemporani La Sala

c/ Joaquim Mir, 12, 08800 Vilanova i la Geltrú

HORARI

Dimarts a divendres de 18 a 20 h.

Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Diumenges i festius d’11 a 14 h.

INAUGURACIÓ

Divendres 22/03/24 a les 19 h

L’IEFC presenta l’exposició col·lectiva, La meva finestra, mirall, a la Sala de les Columnes del Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú.

La meva finestra, mirall

En la present mostra, Katia Cabeza de Vaca, Montse Cañellas, Lara Castañeda, Valeria Gallardo, Noel Terrés Pérez i Pau Vendrell, donen continuïtat renovada als conceptes que s’identifiquen al títol de l’exposició: finestra i mirall. Termes heretats del comissariat que John Szarkowski va aplicar a l’exposició, Mirrors and Windows: American Photography since 1960, presentada en el MoMA de Nova York l’any 1978; termes, des de llavors, arrelats a la fotografia que entén la realitat com un mirall de la intimitat de l’ésser o, al seu contrari, que la concep per a documentar els esdeveniments que darrere la finestra succeeixen en el món.

Cada una de les sis autories parteix d’una tendència instintiva, o de l’impuls per fer visible una idea i formalitzar-la amb una estètica, per tal d’arribar a fusionar l’intimidat amb el fet social;  testimoni i  document de les inquietuds d’una generació que inicia el seu recorregut vital a principis del segle XXI.

IEFC – Activitats Culturals


Afrodita,  Katia Cabeza de Vaca Muñoz

Foto: Katia Cabeza de Vaca
© Katia Cabeza de Vaca

“Lo que ella sentía nunca se había sentido antes. Ella era brillante y opaca al mismo tiempo, y como el de una mariposa, su nacimiento fue el nacimiento de La Primavera”.

(Del text de presentació de Mayse Muñoz)

 

Glitter Tears,  Montse Cañellas Okon

Foto: Montse Cañellas Okon
© Montse Cañellas Okon

“Tot i que conscient que es tracta de ficció, les situacions que es presenten a la sèrie (Euphoria) reflecteixen aspectes de la vida quotidiana que qualsevol podria experimentar. Euphoria es converteix així en una representació augmentada de la realitat dels adolescents actualment, apropant-se a aspectes que sovint passen desapercebuts i mostrant el patiment i el dolor d’aquesta generació Z, que de vegades sembla treta d’una pel·lícula de terror”.

(Del text de presentació de l’autora)

 

Arrels, Lara Castañeda Zambrano

Foto: Lara Castañeda Zambrano
© Lara Castañeda Zambrano

“Segueixo el camí i m’endinso. A cada pas em calmo i observo el meu entorn. Hi trobo part de la naturalesa destrossada, seca i morta. M’adono que no només jo em sento així. Entenc l’estat de la natura i connecto amb les seves formes i textures, a la vegada que ella em comprèn a mi”.

(Del text de presentació de l’autora)

 

Vorágine, Valeria Gallardo

Foto: Valeria Gallardo
© Valeria Gallardo

“Algunos de estos son instintivos, pero muchos otros son irracionales, miedos silenciosos que parecen responder a un peligro inexistente. Ese terror tan profundo que te paraliza y que aparece cada noche, antes de irte a dormir, donde reina el silencio y la oscuridad te atrapa. Un bucle de pensamientos que te atormenta y que te acompaña allá donde vayas”.

(Del text de presentació de l’autora)

 

La veu que ve de dins, Noel Terrés Pérez

Foto: Noel Terrés Pérez
© Noel Terrés Pérez

“En reproducció constant i amb escates noves, la fauna és capaç de recórrer noves corrents oblidades o immerses en una transformació. Allí l’horitzó la destorba, la llum projecta i la boira la cega per amagar-se en una tempesta de sorra que gira en cercles sense fi comunicant-se més enllà d’ozó”.

(Del text de presentació de l’autor)

 

Araquè araqui,  Pau Vendrell

Foto: Pau Vendrell
© Pau Vendrell

“L’exercici de projecció, els efectes del subconscient i la poca fiabilitat de la memòria són diversos aspectes del que acaba sent una reivindicació de l’individu i les seves emocions en un gènere que -tradicionalment- ha perseguit la tècnica i l’objectivitat”.

(Del text de presentació de l’autor)

 


Aquesta exposició ha estat comissariada i produïda per l’IEFC, amb col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L’IEFC agraeix al Centre d’Art Contemporani La Sala la invitació per donar projecció i continuïtat a la carrera artística de les sis autories Graduades en Fotografia al mateix IEFC.

 

Informació
Centre d’Art Contemporani LA SALA
Joaquim Mir, 12
08800 Vilanova i la Geltrú
93 816 90 01

22/03/2024 – 2/06/2024

Horari:
De dimarts a divendres de 18 a 20 h.
Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius d’11 a 14 h.

logotips centre d'art contemporani la sala, ajuntament de vilanova i la geltrú, iefc i logotip del departament de cultura de la generalitat