EXPOSICIÓ

DATES

Del 28 de gener al 5 de març de 2021

HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.

LLOC

IEFC (Sala de Baix): C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

Del 28 de gener al 5 de març de 2021, es pot veure a la Sala de Baix de l’IEFC l’exposició Lucy de Joan Bugatell, fotògraf format a l’IEFC; un projecte realitzat dins l’assignatura de Reportatge Documental de 3r curs del Graduat en Fotografia de l’IEFC.

Lucy

La fotografia ha estat per a mi sempre una eina d’exploració i recerca, i és a partir d’aquesta inquietud que decideixo contactar amb el Konvent Zero (Berguedà), després de veure el canvi que havia experimentat aquell entorn. Esdevenint actualment un punt clau de la creació i difusió artística al nostre territori.

Parlo amb una de les artistes residents, Ivana Ray Singh (Menorca) i acordem fer un seguiment de la seva activitat artística durant la residència al Konvent.

És així com sorgeix el projecte Lucy. Conèixer l’artista a través de la interacció amb l’entorn, conversar-hi, observar la seva forma de treballar, el seu gest, acompanyar-la en els seus projectes, van donant lloc a imatges a través de les quals aquest món personal de la Ivana pren forma i per uns moments podem fer un petit recorregut pels seus paisatges onírics plens de simbolismes alquímics.

El projecte Lucy aporta llum al procés creatiu i allò que l’envolta, aspectes que generalment queden ocults, però que afloren i es mantenen latents en cada una de les seves obres.

Joan Bugatell

Sant Vicenç de Castellet, 1987

M’apassiona la natura, explorar el territori, i viatjar.

Originari de la Catalunya central, sempre m’han atret els seus paisatges, i és així com cap al 2008 començo a voler deixar plasmat en imatges els entorns que vaig descobrint.

A partir de 2015 a través de diversos viatges neix una inquietud per a la fotografia que em durà el 2016 a voler cursar el Graduat en Fotografia del IEFC, descobrint la infinitat de recursos i possibilitats que aquesta em pot oferir.

Des d’aleshores he treballat fent reportatges en actes socials i culturals, de dansa, escenografies, esdeveniments per empreses i particulars, aparadorisme, interiorisme, foto d’arquitectura, etc…

Paral·lelament a la meva tasca professional, realitzo projectes personals sovint relacionats amb l’entorn i com aquest està present en les persones que hi habiten.