Per quart any consecutiu, l’IEFC participa en el DOCfield – Festival de Fotografia Documental de Barcelona, que es celebra a Barcelona del 19 de maig al 19 de juliol de 2016 sota la premissa Europe: Lost in Translation.

Aquest any és la fotògrafa alemanya Maria Feck la que exposa a la seu de l’IEFC els seus dos reportatges independents però, al mateix temps, complementaris sobre la problemàtica de la joventut a Groenlàndia i a Albània.

L’exposició Aïllament. Joventut a Groenlàndia i Albània s’inaugura el dimecres 25 de maig, a les 19:00 h, amb una conferència de Maria Feck*, i es pot veure fins al 30 de juny de 2016 a l’IEFC.

* La conferència és impartida en castellà.

Aïllament. Joventut a Groenlàndia i Albània

Maria Feck presenta una doble exposició amb dos països protagonistes: Groenlàndia i Albània. Ambdós països mostren problemàtiques socials entorn de la joventut: l’augment de suïcidis a Groenlàndia, i el pes d’una antiga tradició, el Kanum, a Albània, amb un codi de lleis que inclou la venjança. Groenlàndia, un territori que pertany a Dinamarca i que el 1985 optà per abandonar la UE, després del seu ingrés. Albània, un país candidat a entrar a la UE des de l’any 2014, i amb negociacions per incorporar-s’hi. Dos territoris tan distants com ho són les seves cultures.

Maria Feck

Maria Feck viu a Hamburg i estudià fotoperiodisme a la Universitat de Hannover. Ara treballa com a fotògrafa freelance per a mitjans nacionals i internacionals. S’especialitza en narrativa en format vídeo i multimèdia. Els seus projectes se centren en les minories socials, les migracions i els canvis socials.

Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Lloc: C/ Comte d’Urgell, 187 (dins el recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Dates: Del 25 de maig al 30 de juny de 2016
Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 hores