Mireia Alises exposa el seu projecte Gairebé fosc al 6è Festival de Fotografia Mirades. Amb aquesta exposició l’IEFC participa en el festival com a entitat convidada.
El Festival de Fotografia Mirades està organitzat per l’associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí, i té per objectiu oferir la possibilitat de mostrar els treballs realitzats per fotògrafs que ho desitgin durant un temps (normalment el mes d’abril dels anys imparells) en diferents espais de Torroella de Montgrí i pobles de l’entorn.

Gairebé fosc
Gairebé fosc és un projecte que tracta sobre la soledat amb la que conviu l’ésser humà en una societat canviant i immersa en la tecnologia.
En un món hiperconnectat on vivim amb una clara dependència digital, els mòbils, les xarxes socials, … són eines bàsiques i vitals per encaixar en la societat; ja no podem viure sense aquesta interacció virtual que ens acompanya en tot moment i sap gairebé tot sobre nosaltres.
Moltes persones es relacionen a través de les pantalles més hores de les que dediquen a dormir, limitant cada dia més les relacions interpersonals i la vida social en general. Mica en mica es perden les habilitats socials i s’obliden sensacions com la calidesa, la proximitat o la implicació del cos, donant com a resultat relacions impròpies o distants. l quan la nostra habilitat per a relacionar-nos es deficient, augmenta la probabilitat de que ens quedem sols ja que les relacions que mantenim son menys entusiastes i empàtiques.
S’acostuma a definir la soledat com a carència de companyia i es tendeix a vincular amb estats de tristesa, desamor i negativitat, obviant els beneficis que una soledat ocasional i desitjada por reportar com pot ser l’autoconeixement o la reflexió.
Perquè la soledat no sempre és negativa o traumàtica. Hi ha moments en que necessitem comunicar-nos amb els altres i altres en que necessitem de la solitud per establir contacte amb el més profund de nosaltres mateixos i així poder alliberar-nos de les nostres pors.

Mireia Alises
(Barcelona, 1979)
mireialises.com
instagram.com/mietna
Llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona, inicia i desenvolupa la seva carrera professional a l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya on descobreix la fotografia i realitza els seus estudis fotogràfics. Actualment compagina la seva feina com a documentalista i restauradora digital de fotografies antigues amb la realització dels seus projectes fotogràfics personals, tallers de fotografia i xerrades sobre la gestió del patrimoni fotogràfic i la difusió d’obra d’autor.
Ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives a diversos espais com la galeria fotogràfica Il mondo (Barcelona), la galeria Zazpi Arte (Zarautz) o el Pati Llimona (Barcelona); fires com l’UtopiaMarkets Photo (Barcelona) i a la 7a edició del festival FineArt Igualada.

Casa de Cultura Ca la Pruna
Dates: del 30 de Març al 27 d’Abril de 2019
Adreça: C/ Creu, 7 (Pals, Girona)
Inauguració: Diumenge 31 de març a les 11:00 h.
Horari: Dimecres, dijous i divendres de 17:00 a 20:00 h.
Dissabtes, diumenges i Setmana Santa de 10:30 a 13:30 i de 17:00 a 20:00 h.
Tancat tots els dilluns (inclòs el 22 d’Abril) i els dimarts.
Dins del Festival de Fotografia Mirades, també es poden veure exposades les obres d’alguns fotògrafs formats a l’IEFC: Sergi Alcázar, Jordi Fuentes, Oscar Xarrié, Alba Jovani, Laia Albert i Marien Moreno.
Compartir