EXPOSICIÓ

DATES

Del 21 de Març al 28 d’Abril de 2019

LLOC

Espai Sala Abacus:

Carrer de la Torre, 6. (al costat del Monestir)

Sant Cugat del Vallès

HORARI

de dilluns a dissabte de 9:30 – 21:00 / Diumenge tancat

Míriam Garcia amb el seu projecte Plasti(ficats) representa a l’IEFC a la primera edició del Festival de Fotografia Lumínic de Sant Cugat del Vallès

Del 21 de març al 28 d’abril de 2019, el focus fotogràfic es trasllada a Sant Cugat del Vallès, abordant el fet fotogràfic des de noves perspectives i inundant els diferents espais públics. S’hi pot trobar un total de dotze mostres fotogràfiques i una desena d’activitats entre xerrades, tallers, projeccions i mercats fotogràfics.

I és en aquest context on Míriam Garcia representa l’IEFC amb Plasti(ficats)un projecte que neix de la necessitat de conscienciar (i conscienciar-me) sobre el greu problema de l’excés de residus plàstics que estan afectant el medi ambient actualment. És un viatge de reflexió per traslladar un missatge de preocupació a través de les imatges.

Aquest projecte ha estat realitzat en el marc de l’assignatura de Fotografia Creativa de 3r curs del Graduat en Fotografia de l’IEFC.

Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia
Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia

Exposicions al Lumínic

  • Míriam GarciaPlasti(ficats)
  • Manel Esclusa. Jardí d’humus
  • Israel Ariño i Clara Gasull. La gravetat del lloc
  • Jordi Bernadó. Welcome to Espaiñ
  • Maria Espeus. De l’ombra a la llum
  • Inzajeano LatifThis is Tottenham
  • Ainhoa Valle. Butohgrafias
  • Neus Solà. Poupées
  • Antoni Bernad. Conspiracions
  • Mostra d’alumnes de la Facultat de Belles Arts
Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia
Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia

Festival de Fotografia Lumínic

Lumínic es planteja com un esdeveniment inclusiu i participatiu. Un espai de coneixement i divulgació fotogràfica, on els visitants poden gaudir d’autors consagrats i emergents, tant nacionals com internacionals.

Plasti(ficats). Míriam Garcia

Plasti(ficats) és un projecte que neix de la necessitat de conscienciar (i conscienciar-me) sobre el greu problema de l’excés de residus plàstics que estan afectant el medi ambient actualment i, de retruc, a tots nosaltres.

En els últims mesos -i través de diverses xarxes socials- aquesta situació se m’ha fet cada cop més evident a través de missatges de denúncia sobre la quantitat de plàstic d’un sol ús que consumim i com aquesta acumulació està modificant l’ecosistema i el paisatge del planeta.

En definitiva, aquest projecte és un viatge de reflexió per traslladar un missatge de preocupació a través de les imatges, que sempre he concebut des d’una vessant artística i, sobretot, estètica.

Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia
Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia

Míriam Garcia

(Barcelona, 1981). Sóc llicenciada en Ciències Polítiques i en Estudis d’Àsia Oriental. Fa més de 10 anys que formo part de l’equip de gestió de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, que m’ha permès la interacció amb persones vinculades a la creació artística. Des de petita, però, la meva recerca artística ha anat sempre acompanyada d’una càmera fotogràfica. El 2015 començo els estudis del Graduat en Fotografia a l’IEFC.

Mirar a través del visor, per a mi, és descobrir detalls únics on allò quotidià adquireix dimensions universals. Capturar una imatge, aturar el lloc o el gest, i sentir que la fotografia va més enllà.

Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia
Plasti(ficats). Foto: Míriam Garcia

Espai Sala Abacus

Adreça: Carrer de la Torre, 6 (al costat del Monestir). Sant Cugat del Vallès
Horari: de dilluns a dissabte de 9:30 – 21:00 / Diumenge tancat