El divendres 14 d’octubre de 2011 a les 20:30 hores al Castell de Montjuïc, s’inaugura l’exposició Joventut i convivència, en la qual tres alumnes de l’IEFC mostren els seus treballs, dins el marc de la 1a Setmana Fotogràfica per la Pau.

L’exposició es pot visitar de dimarts a diumenge de 10:00 a 18:30 h. a la Sala 9 del Castell de Montjuïc.

Viktor Kostenko – Jóvenes salvajes
Treball d’iniciativa pròpia amb l’assesorament de l’IEFC

La tribu urbana com a espai propi on conviure al marge de la societat.

Portem el mateix pentinat, vestim la mateixa roba, escoltem la mateixa música i inclús tenim la mateixa forma de caminar. Això ens fa semblar iguals, però en realitat som les ovelles negres d’un ramat tallat seguint un patró universal. El nostre patró el tallem nosaltres. No ens doma ningú.

Àngel Monlleó – Plaça Catalunya, la ciutat que neix
Treball d’iniciativa pròpia amb l’assesorament de l’IEFC

La joventut s’organitza i conviu per manifestar el seu malestar i  reivindicacions.

Aquesta és una mirada individual sobre un fenòmen col·lectiu. Durant aproximadament un mes i mig, milers de joves han près les places de les seves ciutats. Les han ocupat, les han fet seves per tal de recuperar els carrers i les seves vides. Durant tot aquest temps, Plaça Catalunya ha esdevingut un espai de reïvindicació, lluita, aprenentatge i convivència autogestionada. En definitiva, la vertadera revolució ha estat crear una ciutat dins de la ciutat i viure-la durant quasi 90 dies.

Joan Teixidor – Metall extrem: llum sota terra
Treball d’iniciativa pròpia amb l’assesorament de l’IEFC

El ritual del concert de música com a lloc de trobada i convivència.

Death Metal, Grindcore, Black… son estètiques amagades dels recorreguts habituals de consum. El ritual del concert congrega a grups de persones de diferent procedència per a compartir símbols, pertinença, inspiració i projectes. Creacions dels extrems emanen de l’ànima i, com en un pou, reflexen imatges grotesques de la societat de dalt.

Castell de Montjuïc (Sala 9)

Adreça: Carretera de Montjuïc, 66. Barcelona
Horari: De dimarts a diumenge de 10:00 a 18:30 h.
Correu electrònic: castell@bcn.cat
Telèfon: 932 564 445