EXPOSICIÓ

DATES

06/03/24 al 05/04/24

LLOC

IEFC

c/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte E. Industrial). BCN

HORARI

Dilluns a divendres de 9 a 21 h

INAUGURACIÓ

Dimecres 06/03/24 a les 19.30 h

Després de mostrar-se a Ceret (Occitània) i  Ciutadella (Menorca), arriba a l’IEFC l’exposició de 5 projectes europeus que van ser seleccionats mitjançant convocatòria.

Aquesta proposta ve originada per la participació de l’IEFC al projecte Transpyrénéenne Photographique (Fotogràfica Transpirinenca) amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Fruit d’aquest acord, 3 entitats transfrontereres com són Lumière d’Encre (Ceret, Occitània), Es Far Cultural (Illes Balears) i l’IEFC  han organitzat el  Panorama de la Jove Fotografia Europea amb l’objectiu  d’unir les seves xarxes i conèixer públics i artistes transfronterers. Un jurat va sel.leccionar els cinc artistes joves provinents de les escoles col·laboradores:

– Sergi Orovio.
Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC)
– Irene Monteagudo Tudela.
Escola Internacional de fotografia Grisart.
– Jonàs Forchini.
École Nationale Supérieure de la Photographie d’Arles (ENSP)
– Elena Godefroy.
École Technique Privée de Photographie et d’Audiovisuel de Toulouse (ETPA).
– Lluc Pallicer Ribas.
En representació de les Illes Balears.

Al llarg del dia 5 de març, els artistes s’encarregaran d’organitzar el muntatge de la seva exposició. I el dia 6 al matí, participaran en una  visita guiada a Foto Colectania i tot seguit, aniran a la seu de Ediciones Posibles, on Àlex Llovet mostrarà tot el procés que porta la creació i producció d’un fotollibre.


A la tarda del 6 de març, tots els actes estaran oberts al públic.

17.30 h – Pierre Barbot, responsable del Departament de Fotografia de l’ETPA de Tolosa (Toulouse) i President d’Images Singulières parlarà de la nova proposta en format residència de creació que s’instalarà al Parc Natural de Cévennes.

Mathis Benestebe i Caroline Andrivon en representació de l’ETPA, presentaran els seus projectes.

18.30 hTomeu Coll, fotògraf mallorquí guanyador de diversos premis de fotoperiodisme i fotografia documental ens parlarà de la seva obra i del seu projecte en format fotollibre “Badlands”.

19.30 h – Inauguració de l’exposició Panorama de la Jove Fotografia Europea.

 

 

ORGANITZADORS:

logotips entitats organitzadores

AMB EL SUPORT: