FESTIVAL LUMÍNIC

DATES

03/06/23 al 16/07/23

EXPOSICIÓ: Kaleidoscopi De La Família Contemporània

DATES

03/06/23 al 16/07/23

Sala Abacus

C/ de la Torre, 6 (al costat del Monestir)

Sant Cugat del Vallès

HORARI

Dilluns a divendres 9:30 a 14 h i de 16:30 a 21 h

Dissabte de 10 a 14:30 h i de 16:30 a 21 h

Diumenge, tancat.

Pau Vendrell amb el seu projecte Kaleidoscopi De La Família Contemporània representa a l’IEFC a la 4ª edició del Festival de Fotografia Lumínic de Sant Cugat del Vallès.

Del 03.06 al 16.07, la fotografia d’autor s’instal·la a Sant Cugat del Vallès, omplint carrers, places i galeries amb una programació completa que compta amb exposicions, xerrades, tallers i taules rodones. L’edició d’aquest any es presenta sota el lema “Noves construccions de la fotografia”, i és en aquest context on Pau Vendrell presenta Kaleidoscopi De La Família Contemporània.

Foto: Pau Vendrell
© Pau Vendrell

“En la mecànica quàntica existeix el que anomenem les històries consistents de Griffiths. En elles, una sèrie de mesures són preses sobre certs objectes en un temps més o menys aleatori. A partir d’aquest conjunt de dades és possible construir una història lògicament consistent. És a dir, no es pot considerar necessàriament veritable, però se sosté sense contradicció. Sota un nombre limitat de variables, el mètode de Griffiths permet crear un nombre finit d’històries, que és generalment superior a una. La nostra consciència funciona d’una manera molt semblant a una història consistent. Confeccionem una narrativa a partir d’un grup inconnex d’objectes i records. Aquesta narrativa és la forma d’explicar-se a un mateix la vida que ha viscut, sense forma mai de saber-ho amb certesa.”

Kaleidoscopi De La Família Contemporània és el resultat d’un exercici de recapitulació que comença amb la sensació d’haver arribat al final de la infantesa. La incredulitat i el qüestionament de conceptes com l’amor, la memòria o la família em porta a fotografiar objectes de casa meva. Aquest treball és una connexió d’aquests objectes entre ells com si es tractés de punts, creant una constel·lació que evoca una memòria universal i transgeneracional. El que va començar motivat per un dolor greu i expansiu, s’allibera i ofereix intimitat, tendresa i ganes de celebrar, en el sentit més ampli de la paraula: viure.

Pau Vendrell

pauvendrell.com
@vendrellespluga

Solsona, 1998 és un creatiu resident a Barcelona. Recentment ha exposat a Niu Bcn, Civitas Cultura, el CC Pere Pruna i ha participat en els festivals Stripart, MAPS Getxophoto i la Mirada Pilot. El seus projectes barregen la fotografia amb influències de les arts gràfiques, on els colors, les formes i les textures són sovint tan protagonistes com el mateix subjecte. Actualment treballa com a dissenyador visual, després de rebre una formació en fotografia a l’IEFC.


Festival Lumínic
03/06/23 al 16/07/23
c/ de la Torre, 6 (al costat del Monestir)
Sant Cugat del Vallès
Enllaç ubicació
Dilluns a divendres, 9:30 a 14 h i de 16:30 a 21 h
Dissabte, 10 a 14:30 h i de 16:30 a 21 h
Diumenge, tancat.

Organitza: