PRESENTACIÓ LLIBRE

4 de novembre de 2023 a les 19 h

LLOC

IEFC

c/ Comte d’Urgell, 187, 08036 Barcelona

Rafa Badia presenta a l’IEFC, Barcelona en tránsito, un llibre compost per 46 fotografies realitzades a la primera dècada d’aquest segle.

En aquesta nova obra, Rafa Badia recupera les imatges no integrades als seus llibres anteriors, A Barcelona (2009), i, Barcelona Blues (2015). Es completa així la seva trilogia dedicada a la ciutat on, des del 1994, desenvolupa la seva activitat professional.

Segons l’autor, “moltes de les imatges recollides aquí parteixen del més personal del meu arxiu”; tota una invitació per compartir una mirada en diàleg amb l’ésser humà que transita per l’espai més íntim de l’autor.

Barcelona en tránsito es presenta sota la direcció editorial de Layna Fernández.

Rafa Badia és professor de l’IEFC.


BARCELONA EN TRANSITO

Cubierta Barcelona en transito, libro de Rafa BadiaGairebé totes les imatges d’aquest llibre de fotografies van ser realitzades durant la dècada del 2000. Aquella va ser una època de canvis per a Barcelona: la ciutat oscil·lava entre els rèdits de les olimpíades del 1992 (que es va pretendre allargar amb el Fòrum de les Cultures del 2004 ) i la conversió en un parc temàtic turístic.

Per aquells anys la societat, ja habituada a internet, encara no havia fet el salt qualitatiu de la connexió virtual permanent mitjançant smartphones i xarxes socials. L’àmbit de la fotografia també estava en procés de mutació: durant la primera dècada del segle la majoria dels professionals de la imatge van substituir les càmeres analògiques per les digitals, aleshores molt voluminoses i amb una qualitat d’imatge millorable.

A excepció de sis fotografies creades amb pel·lícula negativa en color, les imatges aquí recollides van ser realitzades amb diapositives i una càmera rèflex amb un objectiu de 50 mil·límetres.

Rafa Badia

Rafa Badia, 2022Rafa Badia (Santa Cruz de Tenerife, 1964) és fotògraf, editor gràfic i professor especialitzat en narrativa fotogràfica i fotografia documental. Llicenciat en Ciències de la Informació (Comunicació Audiovisual) per la Universitat Complutense de Madrid el 1987. La seva vida professional s’ha centrat en l’àmbit de la imatge fotogràfica, exercint com a autor, editor gràfic per a publicacions i docent a escoles de fotografia i universitats a Espanya. Resideix a Barcelona des del 1994.