EXPOSICIÓ

DATES

Del 25 de setembre al 10 d’octubre de 2019

HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.

LLOC

IEFC (Sala Ramon Alabern): C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona

Després de presentar-se a l’Arts Santa Mònica, l’exposició Reconstrucció. 60.989 km. 18 vides, 18 identitats, 18 històries de joves migrants itinera i es pot veure a les sales de l’IEFC del 25 de setembre al 10 d’octubre de 2019.

El material presentat a aquesta mostra ha estat generat pels divuit joves participants en el taller organitzat per l’Arts Santa Mònica i  l’IEFC, en col·laboració amb el centre SPE Kirikú, durant el mes de juliol de 2019.

Reconstrucció. 60.989 km

A través del taller Reconstrucció. 60.989 km es va oferir un acompanyament i unes eines accessibles perquè 18 dels joves migrants sols que arriben a Barcelona puguin recuperar la seva veu, la  seva memòria i la seva identitat.

En el transcurs de l’activitat, els joves participants van utilitzar els recursos de Google (Google Street View, Google Maps i Google Images) i un programa d’edició per recuperar imatges que els va permetre generar diàleg i reconstruir les seves històries.

Durant el desenvolupament de les sessions, els participants van rememorar vivències, emocions i anhels; acostant-nos a la comprensió de la seva realitat. El trajecte visual resultant, acompanyat de les seves pròpies veus, és l’element vertebrador d’aquesta mostra.


Acte de presentació

Dimarts 8 d’octubre (18:00 h)

Reconstrucció. 60.989 km. Exposició a l’IEFC

Presentació de l’exposicióReconstrucció 60.989 km, amb la presència dels seus protagonistes.

Tot seguit trobada i diàleg amb els menors migrants sols, que són els que han generat el material presentat a aquesta mostra. S’ha preparat una conversa amb ells a partir d’una imatge. Els estudiants de l’IEFC han enviat algunes fotografies del que els hi ha suggerit l’exposició i les vivències dels 18 protagonistes.  Els menors migrants poden quedar-se’n una raonant sobre el que pot significar aquella fotografia per a ells. Tot seguit l’autor dóna la seva versió sobre la imatge. D’aquesta manera es genera un intercanvi-diàleg motivat per la imatge i es converteix en un enriquiment per a ambdues parts. La imatge com a generador d’aquesta relació.

Acte obert al públic.


Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Dates: del 25 de setembre al 10 d’octubre de 2019
Lloc: IEFC. Sala Ramón Alabern
Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona