L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya col·labora amb la galeria La Fontaine Obscure d’Aix-en-Provence per ajudar a descobrir la jove fotografia contemporània catalana a França a través del festival Phot’Aix 2014.

A l’exposició Regards Croisés Barcelone-Provence hi participen cinc fotògrafs catalans i sis francesos, que mostren els seus treballs, al Musée des Tapisseries d’Aix-en-Provence, entre el 2 d’octubre i el 15 de novembre de 2014.

Es presenten cinc autors, acordats per les dues entitats, com a representants de Barcelona: Enric Montes, Lúa Ocaña, Maite Guerrero, Montse López i Salvi Danés; i sis autors francesos, seleccionats posteriorment per La Fontaine Obscure, per completar aquests diàlegs fotogràfics: Perrine Lamy-Quique, Alexandra Serrano, Geraldine Villemain, Xavier Blondeau, Michel Amaral i Audrey Barthes.

Regards Croisés es va iniciar l’any 2000, de la mà de La Fontaine Obscure, que des de llavors ha promogut aquests intercanvis entre fotògrafs francesos amb autors d’altres països. Aquest any la seva aposta és Barcelona, des d’on l’IEFC coordina i participa amb la selecció de diversos autors catalans.

Brigitte Manoukian, presidenta de La Fontaine Obscure, parla sobre la línia exposada com la d’una fotografia… marcada pels temes de la memòria i la vida quotidiana, amb una sensibilitat molt intimista, molt humanista; una fotografia amb una estètica que sovint es retroba amb el passat.

Musée des Tapisseries

Adreça: Place des Martyrs de la Résistance, 28. Aix-en-Provence.
Dates: Del 2 d’Octubre al 15 de Novembre de 2014.