EXPOSICIÓ

DATES

30/09/23 al 11/11/23

LLOC

LA CAPELLETA

14 Rue Pierre Rameil, 66400, Ceret.

HORARI

Dimarts a dissabte.

10 a 13 h i de 14 a 18 h

INAUGURACIÓ

Dissabte 30/09/23 a les 11 h

Sergi Orovio exposa el seu projecte BLANC SOBRE NEGRE  a la Capelleta de Ceret (Occitània). És un dels 5 fotògrafs sel.leccionats a la convocatòria Panorama de la Jove Fotografia Europea.

L’IEFC participa al projecte Transpyrénéenne Photographique (Fotogràfica Transpirinenca) amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Fruit d’aquest acord, 3 entitats transfrontereres com són Lumière d’Encre (Ceret, Occitània), Es Far Cultural (Illes Balears) i l’IEFC  han organitzat el  Panorama de la Jove Fotografia Europea amb l’objectiu  d’unir les seves xarxes i conèixer públics i artistes transfronterers. Un jurat va sel.leccionar els cinc artistes joves provinents de les escoles col·laboradores:

– Sergi Orovio.
Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC)
– Irene Monteagudo Tudela.
Escola Internacional de fotografia Grisart.
– Jonàs Forchini.
École Nationale Supérieure de la Photographie d’Arles (ENSP)
– Elena Godefroy.
École Technique Privée de Photographie et d’Audiovisuel de Toulouse (ETPA).
– Lluc Pallicer Ribas.
En representació de les Illes Balears.

I en el cas concret de l’expo de Ceret s’hi afegeix Thelma Garcia.  École Supérieure des Beaux Arts de Nîmes (ESBAN)

Logotips Panorama de la Jove Fotografia Europea

convocatoria oberta transpyr photo Vcatala

DOSSIER DE PREMSA

Foto: Sergi Orovio
© Sergi Orovio

SERGI OROVIO

BLANC SOBRE NEGRE

«Sergi Orovio Vergés (Barcelona, 1997). El meu interès amb la fotografia comença amb 19 anys, quan el meu avi em va regalar una Canon AE1 Program, la que era la seva càmera.

Des d’aquell moment vaig començar a introduir-me en la fotografia analògica, documentant moments amb els amics, festes i algun viatge. Més tard vaig decidir apuntar-me a l’IEFC, on no vaig ni acabar primer curs per motius personals. Hi vaig tornar un any més tard amb les idees més clares i amb ganes d’aprendre.

Actualment, fa dos anys que em dedico professionalment a aquest sector, en àmbits publicitaris, documentals i de moda. En l’àmbit personal, m’encanta la fotografia de laboratori on, juntament amb la llum vermella, aprofundeixo molt més amb la meva obra personal que definiria com a intimista. M’encanta el dia a dia, els petits moments i detalls: un soroll, un olor, una llum, un sentiment… qualsevol moment que pugui mantenir immortalitzat a través de la meva obra».

«Blanc sobre negre és un projecte introspectiu que parla sobre una etapa en la meva vida i de la de molta gent que es pugui sentir identificada. Una etapa de joventut, d’excessos, de falta de gestió emocional, de dependències, de falta d’acceptació, d’evadir-me per no afrontar i de l’autodestrucció romantitzada. Presento tot això en moments convertits en imatges, la meva vida en elles. Blanc sobre negre simbolitza la llum en la nit, la dualitat, la puresa i la cruesa».

Foto: Sergi Orovio
© Sergi Orovio
Foto: Sergi Orovio
© Sergi Orovio