EXPOSICIÓ

DATES

Del 17 al 31 de maig de 2021

HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.

LLOC

IEFC:

C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

Del 17 al 31 de maig de 2021, es pot veure, a la Sala de Baix de l’IEFC, l’exposició Shaktipat de Gisela Riu Montes.

Shaktipat

Shaktipat, o toc d’energia, representa la part fosca de l’ésser humà on tots transitem; el procés de tornar-nos la llum i tornar a ser: l’expansió.

Transmeto la part del subconscient, la foscor que alberguem en aquells moments difícils que ens fan submergir en el més fosc de la nostra ment i que, certament, un cop allà és molt difícil sortir, però no impossible, com així narren les meves imatges: el despertar, la il·luminació, l’estat superior de l’ésser humà, la Pau, la tranquil·litat i l’harmonia.

Una batalla interna que tot ésser experimenta a la seva vida: qui som?, a on anem?, què fem en aquest planeta tan estrany i, alhora, tan comú?
Shaktipat convida a la reflexió sobre el món interior que habita en tots nosaltres.

En el silenci del nostre pensament trobem un món totalment nou, ple d’enigmes i de portes encara sense obrir. La naturalesa i l’ésser humà; dos éssers vius connectats des del naixement fins a la mort, dos éssers que tenen la màgia que només veuen els que volen veure.

L’univers d’allò místic que s’amaga després del vel d’allò quotidià.

Atreveix-te a coneixe’t, atreveix-te a conèixer.

Hija de las tormentas (Gisela Riu Montes)

Foto: Gisela Riu Montes
Foto: Gisela Riu Montes

Hija de las tormentas (Gisela Riu Montes)

Encara no havia trobat la meva vocació, fins que em vaig comprar una càmera i vaig començar els meus estudis fotogràfics a l’IEFC, el 2017. Amb la fotografia se’m va obrir un nou món davant dels meus ulls; per fi vaig poder treure una part de mi a l’exterior. La fotografia ha sigut un mètode per expressar els meus pensaments i sentiments.

He pogut compartir les meves fotografies en diferents exposicions. La primera va ser al Festival d’Art Contemporani Stripart, posteriorment, al centre Cívic Matas i Ramis i a la convocatòria El Projector, de Foto Colectania, on vaig guanyar un premi atorgat per Fujifilm.

Foto: Gisela Riu Montes
Foto: Gisela Riu Montes

Shaktipat ha estat exposat i ha representat l’IEFC en el Festival Lumínic 2021, és treball guanyador a El Projector de Foto Colectania i produït amb la col·laboració de Fujifilm.

Lumínic Festival


Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h
Dates: del 17 al 31 de maig de 2021