INAUGURACIÓ

Dimecres 4 de desembre de 2019, a les 19:00 h.

Visita guiada per als assistents amb Eduard Bertran, Director i President de l’IEFC, i Llorenç Raich, Departament d’Activitats Culturals de l’IEFC.

EXPOSICIÓ

DATES

del 2 al 18 de desembre de 2019

LLOC

Cercle Artístic de Sant Lluc:

Palau Mercaders

C/ Mercaders, 42. Barcelona

Del 2 al 18 de desembre 2019, es pot veure al Cercle Artístic de Sant Lluc l’exposició Troc de mirades, on es mostra una part significativa de la col·lecció del fons fotogràfic de Miquel Galmes i Creus, el que va ser soci fundador i president de l’IEFC.

El fons de fotografies de la Col·lecció Miquel Galmes atén a dues procedències diferenciades. La primera, es compon de les fotografies que va adquirir pel seu valor històric, representat per les autories de la fotografia amb les que mai va mantenir un contacte personal, però que van assentar els orígens on conformar els seus referents com a fotògraf. La segona, i més extensa, es va formar amb les fotografies realitzades per les autories de la seva mateixa contemporaneïtat, persones amb les que va iniciar un intercanvi, un troc de fotografies; ell oferia una de les seves a canvi d’una altra que apreciava per la seva qualitat estètica com pel fet d’establir un vincle d’amistat o professional. Les dues procedències, la històrica i la contemporània, van ser la motivació principal per efectuar un troc de mirades.

La mostra s’emmarca dins de la 9a setmana de la fotografia, organitzada pel mateix Cercle Artístic de Sant Lluc i l’Associació Cultural Fotoconnexió. La Setmana de la Fotografia és un espai dedicat a oferir activitats de contingut divers i complementari. A la programació d’enguany s’hi troben aspectes patrimonials inèdits, una mostra que combina història i creació, experiències contemporànies transatlàntiques i l’oportunitat d’endinsar-vos en un taller de fotografia estereoscòpica.

L’exposició Troc de mirades, va ser presentada al Juliol de 2019 al Centre d’Art Contemporani La Sala, de Vilanova i la Geltrú i va rebre un del premis Fotoconnexió 2019 en la categoria d’Iniciativa fotogràfica de l’any.

Acte d’inauguració: Dimecres 4 de desembre de 2019, a les 19:00 h.
Visita guiada per als assistents amb Eduard Bertran, Director i President de l’IEFC, i Llorenç Raich, Departament d’Activitats Culturals de l’IEFC.

Cercle Artístic de Sant Lluc

Adreça: Palau Mercaders. C/ dels Mercaders, 42. Barcelona
Dates: del 2 al 18 de desembre 2019