EXPOSICIÓ

DATES

Del 12 de maig al 12 de juliol de 2022

HORARI

De dilluns a divendres de 9 a 21 h.

LLOC

IEFC

C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte Escola Industrial). Barcelona

Pablo Adán presenta un reportatge de seguiment sobre el càncer de la seva mare, que esdevé tot un tribut cap a ella. Alhora comparteix amb nosaltres uns moments absolutament íntims, una immersió a un diari personal i familiar, amb la intenció de sensibilitzar sobre un tema tan delicat i dolorós.

Viaje al Mediterráneo. In memoriam  és un tribut a la meva mare. Trobant-se afectada per un càncer, em vaig proposar realitzar un seguiment de les seves diferents fases.

El terme càncer és el nom comú que rep un conjunt de malalties relacionades en les quals s’observa un procés descontrolat en la divisió de les cèl·lules del cos. Aquestes es multipliquen, envaeixen i poden causar la mort.

La meva mare no voldria veure’s exposada en aquesta situació; sempre va ser una dona molt presumida. Però també era una persona senzilla i vitalista, per això estic segur que m’hagués animat a mostrar les imatges. Aquest és el motiu que m’impulsa a exposar l’obra. Així i tot, per respecte tant a ella com a la meva família, aquesta serà l’única vegada que les instantànies seran exhibides públicament.

La meva motivació més íntima i personal és sentir que, amb la mostra de les fotografies, encara puc fer alguna cosa per i amb ella. La mateixa motivació que em va portar a disparar-les em porta a ensenyar-les.

No tinc intenció ni espero provocar en l’espectador cap sentiment concret, aquestes imatges són l’exhibició d’un acte íntim. Com a molt, només pretenc sensibilitzar sobre un tema tan dolorós i delicat.

Les meves disculpes per endavant si aquesta exposició els remou algun sentiment sobre algun ser estimat. Si això passa somriguin, estic segur que no voldrien veure’ls plorar.

Finalment, agrair a la meva mare, Cristina, i a la meva família que em deixessin realitzar-les. Però sobretot agrair per la família que tinc i l’amor amb el qual he crescut.

Pablo Adán


Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya
Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (Recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Sala Ramon Alabern
Horari: Dilluns a divendres de 9 a 21 h
Dates: 12 de maig al 12 de juliol de 2022.
Inauguració: 12 de maig de 2022 a les 19 h.

Aforament limitat.