Dirigit a totes aquelles persones que vulguin ampliar la seva experiència en el camp de la fotografia creativa.
El taller proposa tenir un primer contacte amb la tècnica del platí / pal·ladi.
Diferents autors apareixen en l’origen d’aquest procés que va ser finalment patentat per William Willis l’any 1873. El platí / pal·ladi és el procés que proposa una millor conservació en el temps, qualitat que el fa molt estimat entre galeristes, museus, etc. I és també el procés amb més capacitat per reproduir tons: la seva extensa i delicada gama tonal ofereix negres profunds i delicats grisos que mostren una quantitat de detalls molt destacable.
Israel Ariño
(Barcelona, 1974)
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
A partir del 2001, s’instal·la com a professional en el camp de la imatge, repartint el seu temps entre la docència, la producció d’obres personals i la seva tasca com editor a Ediciones Anómalas.
El seu treball s’exposa regularment a Espanya i de manera particular a França. Entre les exposicions més importants destaquem les següents: Cartographies éparses a la Box Galerie (2019), Le temps éparpillé 1995-2015 (2015) a l’Imagerie de Lannion i a la Galerie VU (2015), Atles i altres cartografies (2013) a la Galeria Tagomago de Barcelona.
Ha estat convidat en residències d’artista en diferents ocasions: a Diaphane pel projecte Voyage en pays du clermontois (2018), a Toulouse a la Residénce 1+2 (2017), al Domaine de Kerguéhennec pel projecte La gravetat del lloc (2016), a Le Blanc pel projecte Le nom qui efface la couleur (2013), al Carré d’Art pel projecte Térritoire d’Expériences (2012).
És autor de 5 monografies: Atlas, Terra Incognita, Le nom qui efface la couleur, La gravetat del lloc i Voyage en pays du Clermontois (en col·laboració amb Clara Gassull), totes elles editades a Ediciones Anómalas.
Recentment i juntament amb la Clara Gassull, amb qui col·labora des del 2016, han creat LaBabuch: un projecte cultural enfocat a trobades i tallers amb diferents autors/res especialment enfocats al llenguatge fotogràfic.
El seu treball està representat per la Fifty Dots Gallery (Barcelona), la Galerie VU (Paris), la Box Galerie (Brusseles), la Roy Kahmann Gallery (Amsterdam) i la Tosei Gallery (Tokyo).

Platí / Pal·ladi
>> Requeriment previ: Cal haver realitzat el taller Creació de negatius digitals.
- Durada: 8 hores
- Lloc: Taller Israel Ariño i Clara Gassull (Espinavessa)
- Data: Diumenge 16 de Maig de 2021 (10:00 h)
- Grups reduïts: Màxim 6 alumnes per grup.
- Preu: 150 € (tot el material inclòs)
- (Alumnes de l’IEFC / Afiliats UPIFC / Associats AFPE: 10% de descompte)
- Packs de cursos:
- Pack de 4 cursos: 20% de descompte
- Pack de 8 cursos: 30% de descompte
- Només per a Cursos de Processos Analògics Experimentals: Creació de negatius digitals, Cianotípia i paper salat, Goma bicromatada, Platí/pal·ladi, Positivat lith, Emulsió líquida, Lumen prints i fotogrames en color, i Acoloriment manual de còpies en blanc i negre.
* En cas de no assolir el nombre mínim d’inscripcions, s’anul·la el curs i es retornen els diners.
Per qualsevol dubte previ, contacteu amb Joan Ribó (coordinador de cursos d’especialització): jribof@iefc.cat
Compartir