Dirigit a persones interessades en aprendre i practicar els fonaments de la fotoquímica argèntica en blanc i negre: medició de llum, revelatge i positivat.
No és necessari tenir cap coneixement previ en laboratori.
L’objectiu d’aquest curs és comprendre el procés fotogràfic argèntic i el seu potencial tècnic. També, conèixer per l’experiència i amb assajos pràctics i comparatius les possibilitats de diferents materials disponibles al mercat.
Es donen explicacions teòriques al laboratori, amb immediata aplicació pràctica. Els resultats obtinguts són comentats en grup. Un ús lògic de l’instrumental del laboratori i dels consumibles (film, paper i químics) per interioritzar el procés de l’obtenció de negatius i la seva transició als positius.
Joan Teixidor
(Barcelona, 1977) Llicenciat en Sociologia a la Universitat de Barcelona i Université de Toulouse Le Mirail. Estudia fotografia a l’IEFC i dissenya i aplica un procés educatiu per a la Iniciació al Laboratori Blanc i Negre.
Gestor fins l’any 2016 de la galeria Barcelona Visions, on va treballar en els rols de galerista i artista, comissariant més de 20 exposicions.
Des de l’any 2017 imparteix Sessions de Laboratori a diferents centres de formació. Professor d’especialització a l’IEFC on imparteix el cursos d’Iniciació al Laboratori B/N, Sessions de Laboratori i Sèrie Argèntica on presta acompanyament tècnic als estudiants. Comissaria exposicions de base argèntica i col·labora en diferents projectes de l’IEFC.
Treballa en dues línies creatives, una basada la tradició clàssica de laboratori i l’altra en l’experimentació mitjançant la fotografia sense càmera. Ha publicat el llibre “Visions of Death Metal 2010-2021”, Copenhagen, 2022.
Opacitats, Vores, No doneu menjar als ocells i Summoners son les seves últimes cuatre últimes exposicions argèntiques.
L’any 2020, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya adquireix per a la seva col·lecció 12 fotogrames de la sèrie Negativitat dins el Pla Nacional de Fotografia.
Combina i adapta la seva activitat professional amb els seus projectes artístics.
- Principis lumínics: Camera, material sensible i quimica.
- Medició de llum: el fotòmetre.
- Principis tecnològics, espais del laboratori, ampliadores i instrumental específic.
- Processat de film i paper.
- Temperatura, dilucions, banys.
- Opcions de materials i on aconseguir-los.
- Fonts d’informació a la xarxa i botigues online.

Iniciació al laboratori blanc i negre
Informació pràctica
Durada: 24 h (8 classes de 3 h)
Dates: 18/10/23 al 13/12/23
– Octubre: 18, 21* i 25
– Novembre: 8, 15, 22 i 29
– Desembre: 13
Horari: Dimecres, 16 a 19 h
*Dissabte 21/10/22 de 11 a 14 h
Preu: 280 €
Descomptes: Alumnes i exalumnes IEFC: 10% descompte
15% de descompte a partir del 3er curs d’iniciació. Mateix any acadèmic.
Descomptes no acumulables.
En cas de no assolir el nombre mínim d’inscripcions, s’anul·la el curs i es retornen els diners.
Compartir