Un curs per aprofundir en el tipus de fotografia que fem a la natura. Ja no es tracta només de fer un conjunt de fotos boniques a un espai natural. Comencem a investigar on ens porta la nostra mirada. Què vull explicar, que vull narrar amb conjunt d’imatges?
La relació amb l’espai natural i l’atenció són dues eines essencials per a la creació artística.
La proposta és l’exploració de l’estil visual de cada alumne en la natura. Un espai de quietud i d’inspiració per trobar emocions que sovint queden amagades per la bellesa o l’espectacularitat d’una mirada més objectiva que sovint acaba fent tan sols fotos postal.
Aprenem una altra manera d’aproximar-nos a la natura a fer fotos d’una manera més personal i íntima.
Adriana Olsina
(Barcelona, 1988) Fotògrafa de natura
Especialitzada en la fotografia del paisatge i reportatge fotogràfic.
Actualment professora de fotografia a l’IEFC. Imparteix també tallers de fotografia creativa i fotografia de paisatge.
Col·laboradora de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i també de la revista de territori i turisme Descobrir Catalunya.
Paral·lelament, sempre treballa en projectes relacionats amb la natura, la conservació i l’art. Els darrers anys ha treballat en un llibre naturalista conjuntament amb una biòloga especialitzada en arbres singulars i centenaris.
Cultiva la seva filosofia fotogràfica en tots els tallers que imparteix. Pensa que l’èxit d’una imatge no està en embellir la realitat sinó en aprendre a buscar-la.
- Fotografiar la natura. Crear el nostre projecte personal. Revisarem la relació individu-entorn. Com ens vinculem amb l’espai? Com mirem? Què esperem trobar? Explicarem diferents maneres de generar el vincle amb la natura.
- Què s’ha fet? Revisarem l´obra de diferents fotògrafs de natura. Mitjançant exemples visuals aprendrem algunes maneres d’articular un projecte.
- Sortides pràctiques. Primeres experiències, primers passos a la recerca del meu interès i vincle amb l’espai. Proposta d’exercicis vivencials per avançar.
- Analitzarem la nostra mirada. Aprendrem discursos, recursos visuals i narratives per estructurar les nostres idees. Generem un fil conductor.
- Mètodes de treball. Investiguem el nostre propi mètode.
- Seguiment del treball dels alumnes.
- Tancament i revisió de projectes. Traurem conclusions sobre el procés de creació individual. Diàleg amb l’obra fotogràfica
Informació pràctica
- Durada: 28 hores
- Dates i Horari:
- Classes presencials: Dilluns 25 d’abril i 2, 9, 16, 23 i 30 de maig (19-22 h)
- Sortides al Garraf: Dissabtes 7 i 21 de maig (5 hores cada dia)*
* Les sortides es fan en cotxes particulars. S’organitzen el dilluns durant la classe teòrica i es comparteixen despeses.
- Material necessari: Càmera i trípode
- Preu: 290 €
- Tercer o més Cursos d’Iniciació: 15% de descompte (durant el MATEIX any acadèmic).
- Alumnes i ex-alumnes de l’IEFC: 10% de descompte.
- * Descomptes no acumulables.
** En cas de no assolir el nombre mínim d’inscripcions, s’anul·la el curs i es retornen els diners.
Compartir