Fons de la Biblioteca

El fons documental de la Biblioteca és un dels més importants en temàtica fotogràfica, de gran valor bibliogràfic i documental. Recull llibres, revistes, catàlegs d’exposicions, articles de premsa i material efímer com publicitat, documentació d’edició no comercial, o qualsevol altre document de l’àmbit de la fotografia.

 

Bibliografia especialitzada

El fons bibliogràfic especialitzat, format per més de 6000 llibres, abasta des de la imatge d’autor, en els seus diferents gèneres (com el reportatge, nu, paisatge, bodegó, viatges, fotoperiodisme o retrat) fins a la tècnica fotogràfica, passant per la química, l’òptica o la història de la fotografia.

També compta amb una important col·lecció amb més de 750 títols de revistes especialitzades en fotografia, nacionals i estrangeres.

Documentació tècnica

Manuals d’instruccions d’aparells fotogràfics, catàlegs comercials, tarifes, cartells d’esdeveniments, material i fulletons publicitaris. Constitueix un fons únic amb documentació de les principals marques i proveïdors de la indústria fotogràfica.

 

Bibliografia de Tècnica Fotogràfica (1839-1940)

Més de 200 títols sobre tècnica fotogràfica publicats des dels inicis de la fotografia l’any 1839, fins els anys 1940. Consultables en línea, en text complet i descarregable en format PDF.

[Llegeix la notícia]

 

Fons històric i primeres edicions

Publicacions de finals del segle XIX i primera meitat del segle XX. La col·lecció de la Biblioteca també conté primeres edicions d’obres clàssiques i contemporànies, material descatalogat i publicacions de tiratge limitat.