Docència

Cursos d'Especialització:

Va néixer a Barcelona el 1974. Va estudiar humanitats a la UAB, direcció cinematogràfica i fotografia a l’IEFC.

Ha escrit i dirigit diversos curtmetratges i ha publicat quatre fotollibresQuerido vecino (2014), Faraway So Close (2016), Beware Of The Dog (2018) i La velocidad de escape (2020). També ha participat en exposicions col·lectives i individuals en nombrosos països i festivals de fotografia.

El seu treball ha estat premiat en diverses ocasions entre les quals cal destacar la menció d’honor en Nexofoto (Concurso Iberoamericano de Fotografía), finalista a Voies Off Arles i PHOTO IS:RAEL, millor fotògraf emergent en Photogenic Festival, i guanyador de la IV Beca AFTM.

Ha impartit tallers, conferències i classes magistrals a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), EINA (Centre Universitari de disseny i art) i la Fundació Joan Miró entre d’altres.

Actualment treballa desenvolupant els seus projectes fotogràfics personals caracteritzats per la voluntat de construir un discurs poètic conceptual, on subliminar la quotidianitat per desvetllar realitats més enllà de les aparences, qüestionant els límits entre realitat i ficció.

Llovet és cofundador de l’editorial especialitzada en fotollibres Ediciones Posibles.

La seva obra està representada per la Galeria Fifty Dots de Barcelona i està present en col·leccions públiques com el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) i privades com la Fundació Carmen i Lluís Bassat, entre d’altres.

L’Alex també és músic, compositor i productor. El 2001 va adoptar el sobrenom de Professor Manso per crear junt amb Mr. Furia el duet The Pinker Tones. Des de llavors ha publicat nombrosos discos, llibres i bandes sonores, i ha recorregut els cinc continents tocant en directe.

A més el 2020 va publicar la seva primera novel·la La fotos que nunca hice.