Antonio Molinero amolinero@iefc.cat 
Docència

Graduat en Fotografia:

  • Història de la Fotografia I (2n curs)
  • Història de la Fotografia II (3r curs)

(Soria 1957). Des de 1978 viu a Barcelona. Després de cursar estudis a l’IEFC, inicia la seva activitat com fotohistoriador, crític i professor.

Ha estat director de la galeria Contrallum i comissari, amb Manel Esclusa, de la secció de fotografia de la Biennal de Joves Europeus de Barcelona, en les edicions de 1989 i 1991.

L’any 1992 entra a formar part del Comitè Organitzador de Tarazona Foto, sent a més a més responsable de premsa (1992-1996).

Des de l’aparició de la revista FV, Foto Video Actualidad (maig de 1988) i fins a la seva recent desaparició (2012), ha estat responsable de la secció Panorama, on ha publicat infinitat d’articles i comentaris crítics sobre les més variades temàtiques fotogràfiques. Així mateix ha publicat un gran nombre de textos en nombrosos catàlegs individuals i col·lectius.

És autor dels llibres El oxido del tiempo. Una posible historia de la fotografia i Escenas extrañas en la mina de plata.

Des de fa més de dues dècades, és professor d’història de la fotografia moderna i contemporània de l’IEFC, sent també responsable del taller teòric-practic Escriure sobre fotografia. També, i des de lany 1987 fins al 2002, ha estat professor d’història i crítica fotogràfica de l’escola Eina de Barcelona.